Victoria și Eugen Sobol din satul Bravicea, Călărași, fondatorii Gospodăria Țărănească „Sobol Eugen Ion” cunoscută sub numele de Stupina din Codrii Moldovei, au lansat campania de caritate #AJUTĂUNCOPIL. Această campanie are drept scop să ajute 10 familii numeroase și social vulnerabile din localitate. Oricine se poate alătura acestei campanii prin procurarea unui borcan de miere de 3 litri ( sunt două borcane a câte 1,5 litri) în sumă de 400 de lei, din această sumă 100 de lei vor fi donați.
Campania #Ajută un copil
De aceste donații vor beneficia de 10 familii numeroase și din familii social vulnerabile. Potrivit lui Eugen Sobol, 38 de copii vor primi donații sub formă de rechizite, cărți și alte obiecte necesare pentru școală.
„În dependență de suma acumulată vom decide care va fi suma pentru fiecare familie.”
Pentru această campanie sunt pregătite 100 de borcane de miere, ceea ce ar însemna o sumă de 10.000 de lei care vor fi donați.
„În cazul în care stocul va fi epuizat mai avem și alți parteneri care se vor alătura campaniei.”
Lansarea acestei campanii a fost posibilă datorită producției bogate de miere din acest an și va fi un mic ajutor pentru copiii din familiile defavorizate în contextul sărbătorilor de iarnă.
„Ne apropiem de sărbătorile de iarnă și trebuie să fim mai buni, să-i ajutăm și pe cei de lângă noi. De asemenea, la rândul meu provin dintr-o familie numeroasă și uneori aveam nevoie de ajutor, iar acum încercăm să ajutăm noi alți copii în limita posibilităților. Și nu în ultimul rând, acest an a fost unul roditor și avem mai multă miere, În acest mod putem menține prețurile și ajuta copiii .”, a declarat Eugen Sobol pentru Bani.md.
În fiecare săptămână, de obicei sâmbătă sau duminică, Stupina din Codrii Moldovei efectuează livrări și la Chișinău. Livrarea este gratuită de la 200 de lei, chiar și în afara campaniei.
Istoria „Stupina din Codrii Moldovei”
Istoria Stupina din Codrii Moldovei a început în urmă cu 8 ani, pe timpul când Victoria și Eugen erau studenți. Pentru a se lansa au investit banii obținuți din salarii, care, din spusele lui Eugen Sobol salariile erau de 4000 de lei, bani care le ajungeau și pentru gazdă în Chișinău, întreținere și procurau utilajul necesar. Așadar, începutul a fost destul de greu. Mai târziu am aplicat la programul „Start pentru tineri” și planifică să aplice și la altele pentru a se dezvolta.
„Istoria afacerii noastre a început cu doi tineri îndrăgostiți. Soția a absolvit Colegiul Financiar Bancar și are studii în contabilitate, eu am studiat apicultura la Bubuieci. Astfel, am lansat o afacere de familie, care are deja 8 ani.”
La moment, cei doi tinere au în grija lor în jur de 100 de familii.