Da, am greșit. Ne asumăm și recunoaștem.
Chiar dacă totul a început încă în timpul emisiunii, într-adevăr, un coleg de-al nostru a făcut zel de interpretare în titlul știrii publicate după, care ulterior a fost preluat și folosit într-o campanie politică, care a degenerat în dezinformări și manipulări pe rețelele de socializare. În această situație, am șters știrea pentru că am perceput că prezentăm eronat informația și am avut grijă să informăm corect.
O situație regretabilă care demonstrează încă o dată în plus importanța și puterea mass-media, dar și pericolul pe care îl poate genera fiind folosită pentru dezinformare.
Desigur că situația nu s-a oprit aici. Au preluat și alți politicieni, platforme, s-au developat rețele de multiplicare a mesajelor și chiar comunicări oficiale. Unii, cu scop bine determinat – atacând, alții apărându-se. Explicația e una – alegeri.
Trecând peste situația cu știrea, le mulțumim tuturor. Le mulțumim pentru atacuri, afilieri, asocieri, disocieri, înțelegere, lipsă de solidaritate, telefoane, mesaje de prevenire, că ne-au folosit în scopuri politice, că au făcut uz de moment și situație în scopuri subiective, pentru parodii, exprimări publice și în privat, atenționări, pentru amintiri inventate, emoții, regrete, și nervi.
Le mulțumim tuturor pentru atenția cu care ne-au tratat în această situație.
Le mulțumim tuturor că ne-au reamintit, că ne putem baza doar pe noi înșine și să nu ne creăm așteptări.
Le mulțumim pentru orice acțiune sau inacțiune, care ne-a făcut să conștientizăm încă o dată valoarea și importanța misiunii noastre și a jurnalismului – de a informa corect și de a contribui la educarea societății. Pentru faptul că ne-a confirmat încă o dată că parcursul European nu este simplu și nici ușor, că trecutul sovietic ne va urma încă mult timp până va rămâne doar în cărțile de istorie, că devide et impera e cel mai simplu obiectiv de atins. E suficient un titlu de știre …
Mulțumim pentru această lecție, care ne face și mai hotărâți să muncim pentru ca Republica Moldova să fie un stat suveran, bazat pe democrație și valori Europene, iar cetățenii țării noastre să reprezinte un popor multi-cultural, care se bucură de bogăția culturală a tuturor naționalităților, este tolerant, respectă legea și vrea să fie parte a civilizației europene.
Pentru cei care într-adevăr vor să știe dacă Republica Moldova își va vinde pământurile străinilor, răspunsul este – Nu.
Detalii citiți AICI.