Delirul propagandei ruse atinge noi culmi: „Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe”

26 Iun. 2022, 11:03
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Iun. 2022, 11:03 // Actual //  bani.md

Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, a declarat în propria emisiune difuzată de canalul televiziunii de stat Rossia-1, că Gorbaciov a comis o greșeală, lăsând Germania să se reunifice, iar Stalin a făcut o altă greșeală, pentru că a permis Germaniei să existe.

Discuția a pornit de la injurii la adresa cancelarului Germaniei Olaf Scholz, rușii fiind deranjați de recentele afirmații ale Berlinului privind sprijinul pentru Ucraina.
„Olaf Scholz este extraordinar de obraznic în ultima vreme. El a declarat: vom ajuta Ucraina cu bani și arme, până ce Putin va pricepe că a făcut o greșeală fatală. Ei bine, Gorbaciov a făcut o greșeală fatală atunci când a permis reunificarea Germaniei”, a transmis Soloviov.

„Tovarășul Stalin a făcut o greșeală atunci când a decis că ar trebui să permitem Germaniei să continue să existe. De ce mai livrăm gaze Germaniei dacă au decis să ofere arme grele Ucrainei? Să ardă în iad!”, a mai enunțat propagandistul Moscovei, conform traducerii în engleză realizată de jurnalista americană Julia Davis de la  The Daily Beast.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Săptămâna trecută, Soloviov a comentat la emisiunea sa și includerea patriarhului Kirill pe lista de sancțiuni a Londrei.

Vladimir Soloviov, considerat omul de casă al Kremlinului și care figurează și el pe lista persoanelor sancționate, s-a dezlănțuit și a trimis-o pe Liz Truss, ministrul britanic de externe, direct în iad, folosind cuvinte grele la adresa șefei diplomației britanice: creatură analfabetă, prost educată, care îi persecută religios pe ruși.

De asemenea, luna trecută, după ce au dezbătut cum ar putea fi distrus de bombele nucleare ale Rusiei New York-ul sau chiar întreaga Marea Britanie, pentru că al Treilea Război Mondial deja a început, Vladimir Soloviov a îndeamnat trupele ruse să fure porumb din Ucraina pentru ca Rusia să-l vândă apoi, Chinei.

La începutul acestei săptămâni, armata rusă a anunţat că a conectat întreaga regiune Herson la canalele de televiziune ruseşti, ce vor fi de acum accesibile „gratuit” în această regiune cucerită de Moscova în sudul Ucrainei.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:19
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Apr. 2025, 14:19 // Actual //  bani.md

Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunță semnarea acordului privind intenția de achiziționare a 100% din capitalul social al Microinvest, liderul sectorului financiar non-bancar din Republica Moldova. Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor din partea autorităților de reglementare și supraveghere din Republica Moldova și din România, etapă până la care Microinvest va avea activitate independentă.

Achiziția vine într-un moment-cheie pentru Victoriabank, care a încheiat recent fuziunea cu BCR Chișinău. Prin acest nou pas strategic, banca își continuă extinderea prin diversificarea portofoliul de servicii și reafirmarea angajamentului față de susținerea antreprenorilor locali. Victoriabank, un brand cu o istorie de 35 de ani pe piața bancară, crește astfel accesul la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și persoane fizice.

Microinvest este cea mai mare organizație de creditare nebancară din Republica Moldova. Cu peste 21 de ani de experiență, compania și-a demonstrat constant rolul major pe piața financiară din Moldova, oferind sprijin financiar afacerilor locale, agricultorilor și persoanelor fizice, contribuind astfel direct la creșterea economică și socială a țării.

Achiziția Microinvest reflectă direcția Victoriabank de creștere, inclusiv prin achiziții. Microinvest este compania la care ne-am uitat întotdeauna cu admirație, pentru că a redefinit microfinanțarea în Republica Moldova prin produse inovatoare și relația foarte bună cu clienții. Apreciem succesul ei, profesionalismul echipei și impactul pozitiv în economia locală” – declară Levon Khanikyan, Președinte Victoriabank.

„Microfinanțarea este o nișă aparte a Grupului Financiar Banca Transilvania, dezvoltată de BT Mic, BT Direct și Banca Transilvania. Dorim să replicăm în Republica Moldova succesul pe care îl avem în România atât privind susținerea clienților prin microfinanțare, cât și în domeniul achizițiilor” –declară Bogdan Pleșuvescu, Director General Adjunct, Banca Transilvania.

„Suntem onorați de încrederea acordată și vedem această schimbare ca pe o oportunitate de a accelera impactul nostru în economia Republicii Moldova. Microinvest rămâne fidel misiunii sale – de a oferi finanțare accesibilă, personalizată și responsabilă oriunde în Moldova. Sprijinul unui acționar strategic precum Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, consolidează capacitatea noastră de a inova, de a extinde gama de produse financiare și de a ajunge mai aproape de clienții din toate regiunile țării” – menționează Dmitrii Svinarenco, CEO Microinvest.

Grupul BT și Victoriabank au colaborat pentru evaluarea și pregătirea tranzacției cu Filip & Company, Vernon | David şi Asociații și PWC.

Acționarul majoritar al Microinvest, BFSE Holding BV și coacționarii săi au fost asistați de KPMG Ungaria, Osborne Clarke LLP și Turcan Cazac Law Firm.

Despre Victoriabank & Microinvest:

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu un portofoliu total al activelor de peste 26 de miliarde de lei. Cu o rețea de 63 de unități și 1150 de angajați, banca oferă servicii și produse pentru 330.000 de clienți, prin soluții financiare moderne. Victoriabank susține economia locală, inovația și dezvoltarea durabilă. Din 2018, Victoriabank este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei.

Microinvest este cea mai mare organizație de creditare nebancară din Republica Moldova, cu active de 6,6 miliarde de lei și un portofoliu al creditelor de 6 miliarde de lei la sfârșit de martie 2025. Cu o echipă de 355 de profesioniști și 17 oficii secundare în întreaga țară, compania deservește peste 40.000 de clienți activi, antreprenori locali și persoane fizice. Aproximativ 65% din portofoliul Microinvest este destinat clienților business, dintre care, peste 42%, pentru sectorul agricol.