Dezvăluirea momentului despre gazul ieftin făgăduit de Șor și Guțul! Parlicov: Promit mai frumos, decât se poate face

01 Nov. 2023, 09:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Nov. 2023, 09:25 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o mișcare surprinzătoare, Energocom a reușit să se asigure că populația va beneficia de tarife reduse pentru gaz, contrar promisiunilor repetate ale altor figuri politice, susține Ministrul Energiei, Victor Parlicov. În urma achizițiilor inteligente, Energocom a reușit să separe oferta de vorbe goale, asigurând suficient gaz pentru a menține tarifele la un nivel scăzut până în februarie.

Diferențele dintre promisiunile lui Șor și anunțurile recente ale Guțul sunt evidente, explică Ministrul Energiei. Deși ambele se referă la oferte de gaz, doar Energocom a livrat rezultate concrete, în timp ce alții au oferit doar cuvinte.

„Şor promite gaz ieftin, noi facem. E adevărat, ei promit mai frumos, decât se poate face. În timp ce ei furnizează doar ştiri, Energocom a reuşit să procure suficient gaz până în februarie şi la prețuri mult mai mici decât ne oferă Gazprom, fapt care ne-a permis să reducem tariful la gaz la 16,73 lei pentru consumatorii casnici”, susține ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Ministrul Energiei, explică două anunțuri trase la indigo, din aprilie a lui Şor şi de azi a Evgheniei Guțul. Vă rog să găsiți 10 diferențe. „Şi să-l întrebați pe Şor unde e acel miliard de metri cubi, poate tot acolo unde e şi miliardul de dolari?”.

Ieri, Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul a declarat că locuitorii din autonomie vor plăti pentru gaz 10 lei metrul cub.

În prezent tariful la gaz pentru populație este de 18,05 lei pentru metrul cub.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău