(DOC) Averea noului președinte interimar al Curții de Apel Chișinău! Are o vilă, un apartament și câteva terenuri

16 Sept. 2021, 05:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Sept. 2021, 05:17 // Au Bani //  MD Bani

Anatolie Minciună este noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Candidatura magistratului a fost susținută de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței de astăzi.

Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău. A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave. Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate, scrie zdg.md.

Minciună este magistratul care a făcut parte și din completul de judecată care a examinat contestația Blocului „Renato Usatîi”, privind numărul secțiile de vot din diaspora, la alegerile parlamentare anticipate.

Realitatea.md a analizat declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2020 și vă arată cu ce avere vine la șefia Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciună.

AVERE

Anatolie Minciună indică în declarația sa de avere că deține câteva terenuri agricole. Unul are suprafața de 15 ha și a fost procurat în perioada anilor 2000-2011. Pe un alt teren, Minciună are viță-de-vie cu suprafața de 0,55 ha, teren procurat în perioada anilor 2010-2012. Magistratul mai deține și un teren pomicol cu suprafața de 18 ari, privatizat și parțial procurat în perioada anilor 1990-1999, actele sunt în curs de perfectare.

La fel, un alt teren al familiei Minciună, inclus în declarația de avere, are suprafața de 0,0744 ha, în valoare de 9 000 Lei, în proprietate din anul 2019. La fel noul președinte interimar al Curții de Apel mai are și un teren extravilan cu suprafața de 0,0589 ha, în valoare de 15 000 lei, în proprietate din anul 2020.

Proaspătul președinte interimar are în posesie o casă de locuit (vilă) cu suprafața de 50 m.p., construită pe parcursul anilor 1990 – 2002, dar și un apartament cu suprafața de 70.1 m.p., în valoare de 25 596 EURO.

La fel, se bucură de o avere imobilă cu suprafața de 15 m.p., în proprietate din anul 2017, iar alta cu suprafața de 30 m.p., în proprietate din anul 2017.

Minciună are și două autoturisme. Una de model GAZ 24 (an. fab. 1981), în valoare de 5 000 lei, procurat în anul 2013 și o Skoda Fabia (an. fab. 2008), în valoare de 90 000 lei, procurat în anul 2015.

DISTINCȚII

Prin Hotărârea nr. 147/8 din 20 martie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii conferă titlul onorific ”Veteran al sistemului judiciar” domnului Anatolie MINCIUNA, judecător, Curtea de Apel Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 136/7 din 21 februarie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a decernat Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii judecătorului Minciună Anatolie.

Conform Hotărîrii nr. 98/5 din 02 aprilie 2009 Consiliul Superior al Magistraturii a validat Hotărîrea Colegiului de calificare prin care i s-a conferit gradul II (doi) de calificare.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău