Dodon, drujbanul lui Putin, mâncat de sfinți! Sturza: Material penal? Cât vrei… Aplauze din public?

10 Aug. 2022, 17:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2022, 17:05 // Actual //  Lupu Eduard

Faptul arestării (fie și la domiciliu) a unui fost șef de stat este unul foarte rar întâlnit. Dacă nu ne referim la America Latină sau la Africa. Acolo, unul vine, altul… este decapitat, a comentat într-o postare pe Facebook fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza cazul arestării la domiciliul a fostului președinte Igor Dodon.

„Întrebarea e: de ce? Au un fel de imunitate? Nu! Pur și simplu în fruntea statului de obicei ajung oameni care au grijă de reputație, trec colimatorul juridic și moral al societății. Până sus, cum spunem noi, te mănâncă sfinții. Nu este și cazul domnului Dodon. Pe el nu l-au mâncat sfinții. Dar nici el nu s-a prea preocupat de reputație și modul în care va fi tratat după coborârea de pe „tron”, a punctat Sturza.

Fostul premier, spune că nu a avut prea multe iluzii în privința lui Dodon. „O prestație modestă – ca să nu-i spunem mediocră – în toate funcțiile pe care le-a avut, mânat de voia sorții și băieții din umbră a ajuns unde a ajuns. Ironia este că el chiar a crezut că e pe merit. La un moment dat, Moldova pentru el a devenit mică și a decis că e timpul să se alinieze celor „mari” devenind drujban cu Putin. Ultimul, în stilul său KGB-ist, nu a ezitat să-l facă agent de influență cu acte în regulă. Și cred că ar mai fi mers, dar „mentorul”, odată cu războiul declanșat în Ucraina, a devenit paria lumii civilizate. Și s-au început problemele lui Dodon, ca și ale multor drujbani de-ai lui Putin”.

Material penal? Cât vrei… Aplauze din public? Și mai multe! Și da, moldoveanul nu-i maldavan dacă nu-și trage o vilă la Nistru.

Fostul premier spune: „chiar și în astfel de cazuri trebuie să rămânem oameni. Mama, membrii familiei, mai degrabă victime colaterale în cazul dat, trebuie tratați cu respect. Este puțin bizar să-i folosești drept instrumente ca să ajungi la „făptuitor”.

„De data aceasta este o lecție pentru „putiniștii” de pe ambele maluri ale Prutului. Apele curate s-au delimitat de cele murdare”, a conchis omul de afaceri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău