Dodon, drujbanul lui Putin, mâncat de sfinți! Sturza: Material penal? Cât vrei… Aplauze din public?

10 Aug. 2022, 17:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Aug. 2022, 17:05 // Actual //  Lupu Eduard

Faptul arestării (fie și la domiciliu) a unui fost șef de stat este unul foarte rar întâlnit. Dacă nu ne referim la America Latină sau la Africa. Acolo, unul vine, altul… este decapitat, a comentat într-o postare pe Facebook fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza cazul arestării la domiciliul a fostului președinte Igor Dodon.

„Întrebarea e: de ce? Au un fel de imunitate? Nu! Pur și simplu în fruntea statului de obicei ajung oameni care au grijă de reputație, trec colimatorul juridic și moral al societății. Până sus, cum spunem noi, te mănâncă sfinții. Nu este și cazul domnului Dodon. Pe el nu l-au mâncat sfinții. Dar nici el nu s-a prea preocupat de reputație și modul în care va fi tratat după coborârea de pe „tron”, a punctat Sturza.

Fostul premier, spune că nu a avut prea multe iluzii în privința lui Dodon. „O prestație modestă – ca să nu-i spunem mediocră – în toate funcțiile pe care le-a avut, mânat de voia sorții și băieții din umbră a ajuns unde a ajuns. Ironia este că el chiar a crezut că e pe merit. La un moment dat, Moldova pentru el a devenit mică și a decis că e timpul să se alinieze celor „mari” devenind drujban cu Putin. Ultimul, în stilul său KGB-ist, nu a ezitat să-l facă agent de influență cu acte în regulă. Și cred că ar mai fi mers, dar „mentorul”, odată cu războiul declanșat în Ucraina, a devenit paria lumii civilizate. Și s-au început problemele lui Dodon, ca și ale multor drujbani de-ai lui Putin”.

Material penal? Cât vrei… Aplauze din public? Și mai multe! Și da, moldoveanul nu-i maldavan dacă nu-și trage o vilă la Nistru.

Fostul premier spune: „chiar și în astfel de cazuri trebuie să rămânem oameni. Mama, membrii familiei, mai degrabă victime colaterale în cazul dat, trebuie tratați cu respect. Este puțin bizar să-i folosești drept instrumente ca să ajungi la „făptuitor”.

„De data aceasta este o lecție pentru „putiniștii” de pe ambele maluri ale Prutului. Apele curate s-au delimitat de cele murdare”, a conchis omul de afaceri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău