Dogecoin a scăzut semnificativ! Cum procedăm, investim „la greu” sau ne abținem? Sfaturile experților

29 Iun. 2021, 18:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 18:47 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Criptomoneda Dogecoin (CRYPTO: DOGE) inspirată de meme a fost una dintre marile povești de investiții ale anului, crescând până la 0,72 dolari, pentru un câștig incredibil de 14.300%. Dar, la fel ca majoritatea celorlalte criptomonede, Dogecoin și-a văzut scăderea prețului și a revenit acum la aproximativ 0,25 dolari.

Nu este o criptomonedă foarte specială

Început ca o glumă de doi ingineri software în 2013, Dogecoin este adesea numită criptomonedă meme – a fost de fapt inspirată de un meme care a fost populară în 2010 a unui Shiba Inu, o rasă de câine de vânătoare japonez. De aceea este posibil să vedeți Shiba Inu frecvent asociat cu criptomoneda.

Dar problema cu Dogecoin este că în prezent nu oferă nicio diferențiere semnificativă față de alte criptomonede, cum ar fi bitcoin, pionierul criptomonedelor și al tehnologiei blockchain. Da, jetoanele Dogecoin pot fi trimise instantaneu oricui pe internet fără ca o bancă să aibă nevoie să faciliteze tranzacția și da, este tranzacționată într-o rețea descentralizată – dar la fel sunt o mulțime de criptomonede..

Ca platformă de plăți, nici Dogecoin nu iese în evidență. Poate procesa aproximativ 40 de tranzacții pe secundă și 50.000 de tranzacții pe zi. Acest lucru este de fapt mai rapid decât Bitcoin și Ether, dar nu este nici pe departe liderul industriei și nici nu învinge companiile tradiționale de plăți. Registrul XRP poate procesa 1.500 de tranzacții pe secundă, în timp ce compania tradițională de plăți Visa poate gestiona 1.700 de tranzacții pe secundă (și, în teorie, ar putea gestiona zeci de mii de tranzacții pe secundă).

Există și alte dezavantaje ale Dogecoin. Nu există o sumă finită ca bitcoin cu cele 21 de milioane de jetoane. În schimb, există 129,5 miliarde de jetoane în circulație. Și în afară de plăți, pe care le oferă majoritatea criptomonedelor, nu are niciun utilitar unic din lumea reală, cum ar fi Ethereum cu contractele sale inteligente sau Theta Token cu capacitatea sa de a îmbunătăți streamingul video.

Prin ce diferă Dogecoin de alte criptomonede?

Dacă există un lucru important pe care Dogecoin îl are, este natura amuzantă a criptomonedei inspirate de meme, care a transformat-o în esență într-o mașină de marketing. Mascota Shiba Inu de pe Dogecoin este unică prin faptul că a folosit cu adevărat puterea internetului – și puterea meme-urilor – pentru a crește și a construi o comunitate.

Vedete precum CEO-ul Tesla Elon Musk și investitorul miliardar Mark Cuban au îndrăgit Dogecoin și l-au promovat în mod sălbatic pe social media. O propunere recentă de upgrade a lui Musk și a dezvoltatorilor, ar reduce drastic taxele Dogecoin cu 90% dacă ar fi aprobate. Este greu să ignori influențele de impact, buzz-urile de pe rețelele sociale și viralitatea pot avea astăzi impact – uită-te doar la GameStop. Acest tip de buzz poate fi greu de reprodus.

„Dacă devine o comunitate suficientă în jurul unui activ și acea comunitate decide să creeze în mod eficient valoare pe termen lung printr-o formă de scădere a plafonului de aprovizionare în timp, aceasta ar putea echivala cu o monedă valoroasă”, a spus Mike Bucella, partener general la BlockTower Capital, a spus la începutul acestui an în ceea ce privește Dogecoin.

Experții consideră că acest lucru s-a întâmplat deja în unele privințe. Dogecoin a ajuns de la o glumă la a șasea cea mai importantă criptomonedă după capitalizare de piață și acum se mută în esență cu bitcoin și cu piața mai largă a criptomonedelor în ceea ce privește tranzacționarea.

Cumpărăm?

În timp ce Dogecoin poate urma tendința altor criptomonede și sunt sigur că va crește la un moment dat față de nivelurile actuale, nu pot recomanda investiții foarte mari atunci când există atât de multe opțiuni criptografice, cu funcționalitate mai bună și potențial de utilitate viitoare. Această narațiune s-ar putea schimba dacă Dogecoin poate continua să crească și să încurajeze comunitatea care a dus la creșterea meteorică a acestuia, sau dacă Musk și dezvoltatorii actualizează blockchain-ul într-un punct în care are un real avantaj față de majoritatea celorlalte criptomonede. Dar, până când nu există mai multe dovezi în acest sens.

Ar trebui să investiți 1.000 de dolari în Dogecoin chiar acum?

Experții au realizat un TOP al 10 celor mai bune acțiuni pe care investitorii trebuie să le cumpere chiar acum … și Dogecoin nu a fost unul dintre ele.

 

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău