Țările care învață să transforme industriile cu AI și Big Data vor domina secolul XXI: China, prima în cursa 5G

29 Iun. 2021, 17:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 17:01 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Rețelele 5G care gestionează fabrici, depozite, porturi și transport urban pot crește productivitatea de zece ori sau mai mult, cred experții din industrie.

Liderii industriei chineze susțin că mii de aplicații din industria 5G sunt acum instalate, mai ales în etapa pilot, comparativ cu sute în restul lumii. Cursa către a patra revoluție industrială este încă la început, dar China pare să aibă un avans impresionant.

Singurul gigant al telecomunicațiilor, Huawei, construiește aplicații 5G pentru aproape 2.000 de firme de producție chineze și 5.300 de mineri chinezi, potrivit unui director executiv al companiei. Furnizorii de soluții pentru întreprinderi și consultanții din industrie promit câștiguri de productivitate de un ordin de mărime și mai mult cu aplicarea tehnologiei Big Data / Inteligență artificială la producție, asistență medicală, logistică și chiar agricultură.

Ceea ce promotorii săi numesc „Industria 4.0” promite să rezolve marea problemă de politică economică din ultimele trei decenii, și anume productivitatea stagnantă. Țara sau țările care învață să transforme alte industrii cu AI și Big Data vor domina secolul XXI.

Scepticii din industrie, totuși, indică câteva obstacole ridicate înainte ca astfel de câștiguri să poată fi realizate, inclusiv costuri mari de investiții inițiale, războaie între companiile de telecomunicații și companiile de soluții tehnologice, standarde tehnologice fragmentate și incertitudine de reglementare.
Concurenții occidentali ai Huawei au pariat, de asemenea, puternic pe „Industria 4.0”. Producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia, acum numărul trei în vânzările globale după Huawei și Ericsson, a scris pe site-ul său web:

„Soluțiile critice de comunicații bazate pe wireless privat de calitate industrială oferă posibilități inimaginabile de a alimenta cazurile de utilizare din industria 4.0, de la telecomanda mașinii până la robotică în cloud, automatizarea proceselor, întreținerea predictivă a activelor, vehicule asistate / autonome, monitorizare CCTV și misiune critică push-to-talk și push-to-video – toate pe o singură infrastructură de rețea. ”

Gigantul industrial german Siemens a anunțat pe site-ul său web:

„Compania a stabilit o altă etapă importantă pe calea către Industrial 5G la propriul centru de testare și expoziții auto din Nürnberg, Germania: o rețea privată 5G independentă într-un mediu industrial care se bazează exclusiv pe Prototipuri Siemens. Așteptările sunt ridicate pentru potențialul comunicației wireless 5G pentru aplicații industriale. ”

Alte companii occidentale, inclusiv IBM și Cisco, comercializează soluțiile pentru întreprinderi 5G. Dar concurența occidentală rămâne pe teritoriul dovezii conceptului, în timp ce China implementează în profunzime aplicații de productivitate 5G. Problemele de reglementare, inclusiv alocarea spectrului radio pentru aplicațiile 5G, reprezintă o preocupare majoră pentru potențialii investitori în rețelele 5G.

Estimările investițiilor în sistemele 5G la nivel de întreprindere variază foarte mult, în parte, deoarece multe rețele utilizează acum tehnologie LTE mai veche. Anul trecut, firma globală de consultanță a prezis „că peste 100 de companii din întreaga lume vor începe să testeze implementări private 5G până la sfârșitul anului 2020, investind în mod colectiv câteva sute de milioane de dolari în forță de muncă și echipamente”.

Însă un raport din ianuarie 2019 al firmei de consultanță din Massachusetts, International Data Corporation, a prezis că „veniturile mondiale atribuite vânzărilor de infrastructură privată LTE / 5G vor crește de la 945 milioane dolari în 2019 la 5,7 miliarde dolari în 2024, cu o creștere anuală compusă de 5 ani (CAGR) de 43,4%. Aceasta include cheltuielile agregate pentru RAN [rețele de acces radio], core și tran

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău