Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Durleșteanu prinde curaj?! „Am acceptat invitația PSRM pentru ca sunt 37 de mandate și nu 15 versus pokemonii”

18 Mart. 2021, 15:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
18 Mart. 2021, 15:39 // Actual //  Irina Luca

Fosta candidată la funcția de prim-ministră, Mariana Durleșteanu, înaintată de majoritatea parlamentară PSRM-Șor- Pentru Moldova se pare că a prins la mai mult curaj, după ce și-a anunțat retragerea din „cursă” și și-a permis să vină cu unele critici în adresa unor fracțiuni parlamentare din majoritatea legislativă.

Durleșteanu i se adresează lui Andrian Candu, Pavel Filip și Ilan Șor cărora le zice că „pușcăria oricum este destinația finală” pentru ei.

„Ca să liniștesc haiducii Candu și Filip voi veni cu mesaje ce ține de decizia luată. Domnul Candu știe bine condiția din partea mea ce ține de susținerea Partidului Șor , nu am nimic cu doamna Tauber sau alți oameni din această formațiune, dar a fost din start o poziție care a fost reiterată de mine. Domnii Șor, Candu și Filip să mai citească o dată raportul Kroll, căci pușcăria oricum este destinația finală”, a scris dis-de-dimineață Mariana Durleșteanu pe pagina ei de Facebook.

Totodată, ex-candidata la șefia Guvernului îi numește pe unii deputații, care ar fi urmat să o voteze dacă ajungea să fie înaintată de președinta țării „pokemoni”.

„Am acceptat invitația PSRM pentru ca sunt 37 de mandate și nu 15 versus pokemonii. Am dorit să fac o schimbare din interiorul Guvernului pentru ca să nu regret votul oferit în alegeri, dar am știut că pe la spatele meu se jucau scenarii diferite. Poziția mea a fost clară din start privind Guvernul tehnocrat fără oameni din fracțiuni. Chiar dacă acel Filip zice că nu este așa ceva, ba da, a fost Guvernul Cioloș. Eu știu că prin voința politică și asumare de răspundere se pot face lucruri bune, dar aceasta nu există în Moldova cu regret, doar interese personale și de clan”, se încheie postarea Marianei Durleșteanu.

Amintim că, la 16 martie curent, Mariana Durleșteanu a anunțat că renunță la funcția propusă de PSRM pentru a candidat la șefia Guvernului, chiar în timpul negocierilor, ce se desfășurau la Președinției, organizate de șefa statului, Maia Sandu cu partidele parlamentare.

Realitatea LiveJazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso