Elon Musk te îndeamnă să părăsești întâlnirea dacă e o pierdere de timp și nu aduci valoare. Ce alte reguli te învață

23 Oct. 2021, 11:04
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 11:04 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Angajații Tesla sunt avertizați împotriva „acronimelor sau cuvintelor prostii” și încurajați să „iasă” din întâlnirile care sunt o pierdere de timp. Acestea sunt reguli stabilite de fondatorul Elon Musk.

Cele șase lecții pentru angajați, așa cum a raportat site-ul Electrek pentru vehicule electrice (EV) în 2018, au fost ridiculizate de utilizatorii Twitter pentru că le-au spus lucrătorilor „să urmeze logica, nu regulile” și pentru excentricitatea generală.

Regulile ar fi făcut parte dintr-un e-mail al domnului Musk care adresa suspendarea temporară a liniilor de producție Tesla pentru modernizarea echipamentelor – cu scopul de a produce 6.000 de mașini Model 3 pe săptămână.

Din fericire, cele șase reguli au reapărut în această săptămână în urma creșterii rapide a prețului acțiunilor dogecoin – criptomoneda inspirată de meme favorizată de fondatorul Tesla.

Se crede că zeci de mii de persoane lucrează pentru Tesla și toți sunt îndemnați să respecte aceste șase reguli:

1. Fără întâlniri mari

„Întâlnirile excesive sunt defectul marilor companii și aproape întotdeauna se înrăutățesc în timp. Vă rugăm să ieșiți din toate întâlnirile mari, cu excepția cazului în care sunteți sigur că oferă valoare întregului public, caz în care le menține foarte scurte. ”

2. Fără întâlniri frecvente

„Scăpați și de întâlnirile frecvente, cu excepția cazului în care aveți de-a face cu o problemă extrem de urgentă. Frecvența întâlnirilor ar trebui să scadă rapid odată ce problema urgentă este rezolvată.”

3. Părăsiți o întâlnire dacă nu contribuiți și este o pierdere de timp

„Ieșiți dintr-o întâlnire sau renunțați la un apel imediat ce este evident că nu adăugați valoare. Nu este nepoliticos să pleci, este nepoliticos să faci pe cineva să rămână și să-și piardă timpul.”

4. Fără cuvinte aiurea

„Nu folosiți acronime sau cuvinte fără sens pentru obiecte, software sau procese la Tesla. În general, orice necesită o explicație inhibă comunicarea. Nu vrem ca oamenii să fie nevoiți să memoreze un glosar doar pentru a lucra la Tesla.”

5. Comunicați direct cu toată lumea

„Comunicarea ar trebui să circule pe calea cea mai scurtă necesară pentru a duce treaba la bun sfârșit, nu prin „lanțul de comandă”. Orice manager care încearcă să impună comunicarea lanțului de comandă se va trezi în curând lucrând în altă parte.

„O sursă majoră de probleme este comunicarea slabă între departamente. Modul de a rezolva acest lucru este de a permite fluxul liber de informații între toate nivelurile. Dacă, pentru a face ceva între departamente, un contribuitor individual trebuie să vorbească cu managerul lor, care vorbește cu un director, care vorbește cu un vicepreședinte, care vorbește cu un alt vicepreședinte, care vorbește cu un director, care vorbește cu un manager , care vorbește cu cineva care face treaba propriu-zisă, atunci se vor întâmpla lucruri super stupide. Trebuie să fie în regulă ca oamenii să vorbească direct și să facă ceea ce trebuie să se întâmple.”

6. Urmează logica, nu regulile

„În general, alege întotdeauna bunul simț ca ghid. Dacă respectarea unei „reguli a companiei” este în mod evident ridicolă într-o anumită situație, astfel încât ar fi un desen animat grozav, atunci regula ar trebui să se schimbe.”

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei