EXCLUSIV Cine este compania percheziționată de procurori în dosarul cărnii stricate. Declarația Regelui cărnii

18 Ian. 2023, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2023, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă ofițerii Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS anunțau că desfășoară percheziții la sediile a patru companii ale aceluiași proprietar, care realizează cea mai mare parte a importului de carne în Republica Moldova. Acuzația era că respectivele companii comercializează carne infestată cu bacterii.

BANI.MD a identificat una dintre companii care comercializează carne, însă nu este și importatoare. Este vorba de QUALIKO care are mai multe magazine în Chișinău unde își comercializează producția.

Redacția portalului de știri l-a contactat pe administratorul  Igor Bobco, care a confirmat perchezițiile procurorilor, dar a spus că aceștia nu au găsit nimic suspect și că magazinele funcționează în regim normal.

„Nu este clar pentru ce și de ce au venit cu percheziții la compania noastră. Au scris doar un aviz și atât. În primul rând nu avem nicio tangență cu importatorii de carne. Noi suntem un magazin care doar comercializează produse din carne. Carnea comercializată nu ajunge nici la 10% din portofoliul companiei. Dacă erau să depisteze ceva erau să închidă magazinul, dar acesta activează în regim normal”, susține administratorul companie QUALIKO, Igor Bobco.

QUALIKO este controlată de Nicolae Triteac fratele lui Anatol Triteac. Ultimele date ale companiei arată că în 2021 a avut un profit de 1,03 milioane de lei.

BANI.MD l-a contactat și pe Anatolie Triteac, care este cel mai mare importator de carne:

„Perchezițiile sunt treaba procurorilor, noi agenții economici credem că nu avem nimic ilegal și timpul vă arăta ce și cum. Totul se face în concordanță cu legislația. Toată marfa care intră în țară are documentația conformă”, a declarat Triteac care controlează compania SRL MMD.

Datele companiei arată că aceasta a avut o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, un profit de 11,5 milioane de lei cu 2,5 ori mai mare față de anul precedent și un număr de 18 angajați.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău