Putin, în luptă cu Satana

18 Ian. 2023, 11:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2023, 11:39 // Actual //  Lupu Eduard

Cu imaginea afectată de un șir de înfrângeri sângeroase, președintele Putin încearcă să-și refacă credibilitatea, confiscând ce a mai rămas din aura mistică a Imperiului Țarist, se arată în materialul de opinie publicat pe evz.ro de analistul român Tudor Păcuraru.

Acum o lună a avut loc, la Moscova, o ședință cu scântei, prezidată de președintele Putin. Cu acel prilej, șeful Înzestrării, consilier de Stat Timur Ivanov, și șeful Logisticii, generalul  Zabit Heirbekov, i-au prezentat situația actuală a Armatei ruse. Adică, exact ce scriam eu la 7 septembrie 2022: „…din cele 10 milioane de proiectile care le-au fost livrate, batalioanele angajate în Ucraina mai au, după 200 de zile de luptă, circa 3 milioane de lovituri – de ajuns pentru încă trei luni. Din decembrie, nu se știe ce va mai fi!” Singura deosebire: cei doi au raportat că proiectilele de artilerie se vor isprăvi nu în decembrie, ci în primele zile din ianuarie. Din acea clipă volumul de foc de artilerie va scădea cu trei sferturi: nemaiexistând stocuri, ce se fabrică azi se trage mâine. Ceea ce s-a și întâmplat.

Pentru realizarea scopurilor sale pe câmpul de luptă, un comandant are la dispoziție fie manevra de forțe, fie manevra de foc. În vară, neputând acoperi cu efective cei 1300 km. de front, armata rusă a apelat la folosirea masivă a artileriei: 40 – 50.000 de proiectile pe zi. Acum, președintele Putin se vede nevoit să renunțe și la această tactică. În schimb le-a declarat liderilor militari că va mobiliza 12 contingente de recruți. Așa cum explică șefului Comisiei pentru apărare din Dumă, Andrei Kartapolov, vor fi recrutați tinerii de la 18 la 30 de ani. Noua strategie reia practica ”valurilor umane” din primul război mondial: conform istoricului militar britanic Chris Owen, cucerirea orășelului Soledar a costat Rusia 5.000 de morți și 15.000 de răniți – dublul populației de odinioară a localității!

În medii bine informate se comentează că șeful Marelui Stat Major rus, generalul Gherasimov, a încercat să-i explice domnului Putin că 12 contingente înseamnă peste 200.000 de recruți, adică 95 de regimente mecanizate. Înainte de a fi aruncate pe front, aceste regimente trebuie dotate. Conform baremurilor, asta înseamnă 2.945 tancuri, 9.690 mașini de luptă a infanteriei și TAB-uri. În cursul anului 2022, lucrând în regim de pace, industria militară rusă a livrat 500 de blindate noi sau modernizate. Lucrând în regim de război, aceeași industrie va livra în următoarele șase luni 450 de blindate noi, din care circa 200 tancuri. În acest ritm, dotarea cu tancuri a 95 de regimente va dura 6 ani, iar dotarea cu mașini de luptă, 20 de ani. Ca atare, noul val de mobilizare este un nonsens.

Președintele s-a făcut că nu aude, dar atunci a luat decizia să-i acorde gl. Gherasimov comanda supremă în Ucraina. Un cadou otrăvit: Gherasimov va rămâne la Moscova, la Marele Stat Major, și va trebui să conducă operațiunile din Ucraina prin cei doi adjuncți ai săi de pe front, Prigojin și Surovikin, dușmanii săi personali. E rețeta pentru un dezastru.

Seria neagră

În zilele care au urmat, domnul Putin a primit noi și noi vești proaste. Cu prilejul bilanțului fianciar anual, Guvernul l-a anunțat că pentru 2022 deficitul bugetar a fost de 47 miliarde de dolari, situație care nu s-a mai înregistrat decât o dată, în toiul epidemiei de COVID. Iar după interzicerea de către Uniunea Europeană a importurilor maritime de ţiţei rusesc şi odată cu plafonarea preţului de către G-7, deficitul va avea tendința să se dubleze, adâncindu-se cu 170 milioane USD pe zi și atingând, în 2023, 100 de miliarde de dolari.

A urmat ședința de Guvern consacrată perspectivelor economice ale anului 2023. Vladimir Putin l-a întrebat pe vicepremierul Denis Manturov care e stadiul mobilizării de război a industriei, în special a celei aviatice. Fiindcă în lipsă de obuze, se poate pisa Ucraina și cu bombe, numai să fie avioane disponibile.  Manturov, care este și ministrul al Economiei și Comerțului, a încercat să-l mintă în față, insistând că a emis comenzi pentru avioanele necesare. Dar președintele i-a tăiat-o scurt: „Denis, nu există niciun contract. Îți spun. Unde o să ajungem? De ce faci pe prostul? Hai să încheiem ședința acum.”

Dar chiar, unde o să ajungă Rusia în 2023? Păi dacă ar fi să ne luăm după o publicație influentă, Politico, și după experții de la Jamestown Foundation „Dezmembrarea Federației Ruse va constitui a treia etapă a colapsului imperial, după destrămarea blocului sovietic și colapsul URSS la începutul anilor ’90. ” De aceeași părere e și respectabila publicație Foreign Policy: „singurul scenariu care merită atenție este dezintegrarea controlului centralizat și prăbușirea federației.” Iar după The Financial Times, chiar și conducerea politică și economică a Chinei „percepe acum probabilitatea ca Rusia să nu reușească să se impună împotriva Ucrainei și să iasă din conflict ca o putere minoră”.

”Desatanizarea”

Încă din toamnă, Rusia a fost pregătită propagandistic pas cu pas să accepte asumarea de către președintele Putin a „misiunii kátechonice a Imperiului tradițional”, cum se exprimă Dughin. Adică, misiunea de luptător împotriva Antihristului, identificat cu ”Occidentul colectiv”. În cursul lunii octombrie 2022, simultan cu înfrângerea de la Herson și cu primul val de mobilizare, propaganda rusă a început să agite ideea „desatanizării” Ucrainei.

Astfel, liderul cecen Ramzan Kadîrov aprecia că  „În Occident, satanismul lucrează în mod deschis împotriva Rusiei. Democrația satanistă este atunci când drepturile ateilor sunt protejate, dar credincioșii sunt insultați…. Europenii consideră că democrația asta ar fi  modernă, civilizată…. Eu o văd ca degradare și satanism. Și aș prefera să o tai din rădăcină decât să permit ca această grozăvie să ne cuprindă patria.  Jihad! Să-i distrugem pe acești Șaitani (diavoli), oriunde s-ar afla și oricât de bine s-ar ascunde!”

Noua lozincă a fost imediat oficializată de Alexei Pavlov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, care la 25 octombrie susținea că „Biserica Satanei, cult oficial în Statele Unite, se răspândește pe teritoriul Ucrainei”. De aceea,  „continuând operațiunea militară specială, devine din ce în ce mai urgent să realizăm și desatanizarea Ucrainei sau, așa cum a spus liderul Republicii Cecene Ramzan Kadîrov, desatanizarea completă”. Iar după câteva zile, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, relua tema: „Ascultăm cuvintele Creatorului în inimile noastre și ne supunem lor. Aceste cuvinte ne dau scopul nostru sfânt. Scopul de a-l opri pe conducătorul suprem al Iadului, indiferent de numele pe care l-ar folosi – Satana, Lucifer sau Iblis.”

Iar acum a apărut și cel care va conduce războiul ”poporului pravoslavnic” împotriva Occidentului satanic: Kátechonul KGB, Vladimir Putin. Venit pentru a-și asuma „misiunea Împăratului: să-l împiedice pe Antihrist să monopolizeze toată puterea temporală.”

În noul context mistic al războiului, televiziunile din Rusia au început difuzarea unui filmuleț grăitor, în care un călugăr ”pravoslavnic” îi învață de militarii ruși cum se încarcă ”creștinește” kalașnikovul:  „Ceea ce vedem acum este în esență un război spiritual: Antihristul înaintează împotriva sfântului popor rus, a Credinței Pravoslavnice. Aș vrea să vă învăț cum să încărcați corect muniția. Pentru ca un glonț să distrugă inamicul, să intre în țintă, nu în nimic sau în aer, asta ne învață [Sfinții] Părinți: când luați glonțul spuneți următoarele cuvinte – Sfântă Maică a lui Dumnezeu, salvează-ne! Sfinte Părinte Nicolae, roagă-te la Dumnezeu pentru noi! Sfinte Țarule Nicolae al II-lea, roagă-te la Dumnezeu pentru noi!”  E de presupus că, în curând, la această rugăciune se va adăuga și „Sfinte Țarule Vladimir Vladimirovici,  roagă-te la Dumnezeu pentru noi!”

Cruciada contra Occidentului

Deîndată ce domnul Putin s-a proclamat în mod simbolic Kátechon, acceptând misiunea sfântă de „campion al luptei contra Antihristului”, soarta războiului s-a schimbat. Dumnezeu Însuși a trecut de partea Rusiei, astfel încât, după șase luni de înfrângeri, Armata rusă a înregistrat o primă victorie: cucerirea orășelului Soledar. Nu contează că Soledar e un sătuc de mărimea Prejmerului, a cărui importanță militară e îndoielnică. Pentru o parte semnificativă a populației Rusiei, important e că la Soledar, Vladimir Putin a înregistrat o primă victorie asupra Antihristului, în noul său rol de Kátechon.

Spre deosebire de presa tabloidă, NATO apreciază foarte exact situația. Noul rol asumat de domnul Putin nu vizează numai Ucraina, ci vizează ”Occidentul colectiv”, identificat cu Antihristul. La exact o săptămână de la asumarea, de către domnul Putin, a rolului de moștenitor al lui Ivan cel Groaznic, aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forţei Aeropurtate NATO de Avertizare Timpurie şi Control, venite de la Baza Geilenkirchen, au aterizat la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Cum ar spune domnul Dughin, „Antihristul înaintează împotriva sfântului popor rus, a Credinței Pravoslavnice: Sfinte Țarule KGB, Vladimir Putin,  roagă-te la Dumnezeu pentru noi!” .

Măsurile de precauție sunt cât se poate de necesare: când un șef de Stat intră în delir mistic și ajunge să se creadă reîncarnarea lui Ivan cel Groaznic, trimițând tancurile să se lupte cu Antihristul, cele mai năstrușnice decizii devin posibile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să parafrazeze dintr-un discurs al lui Warren Buffet, unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestuia şi coleg în breasla miliardarilor, scrie CNBC.

Gates şi Buffett sunt prieteni de mai bine de trei decenii. Interesele lor comune merg dincolo de bogăţia lor. Cei doi au cofondat The Giving Pledge, care încurajează cei mai bogaţi oameni din lume să doneze cel puţin jumătate din averea lor unor cauze caritabile, şi sunt parteneri ocazionali de bridge şi golf.

„Warren Buffet a spus că în cele din urmă ceea ce contează este ceea ce cred prietenii tăi despre tine şi cât de puternice sunt aceste prietenii”, a răspuns Bill Gates lui ChatGPT.

Gates a discutat anterior despre lecţiile pe care le-a învăţat de la Buffett, în vârstă de 92 de ani, de la investiţii la gestionarea timpului. În mod constant, el a plasat sfaturile lui Buffett privind prietenia în fruntea listei.

„Chiar dacă are un program agitat, Warren încă îşi găseşte timp pentru a cultiva prieteniile ca puţini alţi oameni pe care îi cunosc”, a mai spus miliardarul.

Buffett vorbeşte adesea despre importanţa alegerii unor prieteni buni şi a faptului de a fi tu însuţi un prieten bun. Asta înseamnă să te înconjori „de oameni care sunt mai buni decât tine”, astfel încât să poţi învăţa de la ei şi să te inspiri de la ei.

Prieteniile puternice şi pot fi destul de importante pentru succesul în carieră, oferind inclusiv un impuls pentru stima de sine şi rezilienţa mentală, arată cercetările. Menţinerea unor conexiuni bune de-a lungul vieţii te face, de asemenea, mai fericit şi mai puţin stresat, îmbunătăţindu-ţi sănătatea şi bunăstarea, potrivit Clinicii Mayo.

Gates şi Buffett au o avere netă combinată de 220 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg, dar par să fie de acord că fericirea derivată din prieteniile de durată este un adevărat semn al succesului.

„Când ajungi la vârsta mea, îţi vei măsura cu adevărat succesul în viaţă după numărul de oameni pe care vrei să-i păstrezi lângă tine şi rămân lângă tinee”, a declarat Buffett într-un discurs ţinut în 2001 la Universitatea din Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău