Ford suspendă producția la două uzine. Care este motivul

19 Mart. 2021, 16:12
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
19 Mart. 2021, 16:12 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Constructorul auto american Ford Motor Co. a anunțat joi că va asambla camionetele F-150 și SUV-ul Edge în America de Nord fără anumite componente și de asemenea va suspenda producția la două uzine, din cauza deficitului global de cipuri, transmite Reuters.

Ford a declarat că deficitul de cipuri, combinat cu o lipsă de componente provocată de furtunile de zăpadă care au lovit centrul SUA, au obligat compania să construiască vehicule fără anumite componente, pe care le va depozita “pentru câteva săptămâni”, până când vor putea fi finalizate și livrate. Numărul vehiculelor afectate este de ordinul “miilor”, a precizat un purtător de cuvânt de la Ford.

De asemenea, Ford a decis să suspende producția la uzinele din Louisville, Kentucky, și Koln, Germania.

Costurile asociate cu aceste acțiuni sunt incluse în precedentele sale estimări conform cărora profitul realizat în acest an ar putea fi diminuat cu 1 până la 2,5 miliarde de dolari din cauza lipsei de cipuri, scrie AGERPRES.

Deficitul de cipuri afectează producătorii auto din întreaga lume. Mai mulți constructori de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut și au anulat comenzile de cipuri.

După ce a crescut cererea de cipuri în industria echipamentelor electrice, producătorii de automobile trebuie să concureze cu producătorii de electronice pentru cipuri.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o gamă completă de mașini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate și vehicule de lux Lincoln, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și preia poziții de conducere în electrificare, soluții de mobilitate, inclusiv servicii de auto-conducere și servicii conectate. Ford numără aproximativ 186.000 de angajați în întreaga lume.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 09:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Sănătății de la Roma a anunțat că, începând de luni, 28 iunie, italienii vor renunța la purtarea măștii în aer liber. De asemenea, Olanda și Spania au anunțat că renunță la masca în aer liber din 26 iunie.

Vor renunța la mască în aer liber doar locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”.

Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.