Ford suspendă producția la două uzine. Care este motivul

19 Mart. 2021, 16:12
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
19 Mart. 2021, 16:12 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Constructorul auto american Ford Motor Co. a anunțat joi că va asambla camionetele F-150 și SUV-ul Edge în America de Nord fără anumite componente și de asemenea va suspenda producția la două uzine, din cauza deficitului global de cipuri, transmite Reuters.

Ford a declarat că deficitul de cipuri, combinat cu o lipsă de componente provocată de furtunile de zăpadă care au lovit centrul SUA, au obligat compania să construiască vehicule fără anumite componente, pe care le va depozita “pentru câteva săptămâni”, până când vor putea fi finalizate și livrate. Numărul vehiculelor afectate este de ordinul “miilor”, a precizat un purtător de cuvânt de la Ford.

De asemenea, Ford a decis să suspende producția la uzinele din Louisville, Kentucky, și Koln, Germania.

Costurile asociate cu aceste acțiuni sunt incluse în precedentele sale estimări conform cărora profitul realizat în acest an ar putea fi diminuat cu 1 până la 2,5 miliarde de dolari din cauza lipsei de cipuri, scrie AGERPRES.

Deficitul de cipuri afectează producătorii auto din întreaga lume. Mai mulți constructori de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut și au anulat comenzile de cipuri.

După ce a crescut cererea de cipuri în industria echipamentelor electrice, producătorii de automobile trebuie să concureze cu producătorii de electronice pentru cipuri.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o gamă completă de mașini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate și vehicule de lux Lincoln, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și preia poziții de conducere în electrificare, soluții de mobilitate, inclusiv servicii de auto-conducere și servicii conectate. Ford numără aproximativ 186.000 de angajați în întreaga lume.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 13:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 13:28 // Actual //  Lupu Eduard

Uniunea Europeană a decis să scoată R. Moldova de pe lista țărilor pentru care recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie legate de pandemia de coronaviurs. Lista în sine, cu țările pentru care nu se recomandă restricții sanitare, va fi actualizată joi sau vineri, precizează corespondenții Europei Libere la Bruxelles, scrie europaliberă.org.

Pe 1 iulie, R. Moldova fusese adăugată acestei liste de țări pentru care Bruxelles-ul recomanda ridicarea restricțiilor.

Marți, 21 septembrie, experții moldoveni atrăgeau atenția că secțiile de terapie intensivă au redevenit pline și că formele grave ale infecției nu mai sunt caracteristice doar persoanelor vârstnice, tinerii și copiii fiind la fel de expuși noii tulpini Delta. Potrivit specialiștilor în epidemiologie, dacă numărul cazurilor se va menține ridicat, iar rata de vaccinare – redusă, pentru ca sistemul medical să nu intre în colaps, s-ar putea impune carantina parțială sau chiar totală, notează IPN.

Potrivit datelor oficiale, acoperirea națională cu o doză de vaccin constituie 23,07%, iar cu schemă completă – 22 %. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în Chișinău – 33%, iar cea mai redusă, între 13% – 15% se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală