Forum marca Moldindconbank: Re-Designul uman din antreprenoriat și management

26 Sept. 2023, 12:50
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 12:50 // Economie //  Trifan Stela

Moldindconbank, în parteneriat cu revista „Business Class”, organizează un grandios Forum „Re-Designul uman din antreprenoriat și management”, unde sunt invitați aproximativ 300 de oameni de afaceri, manageri de top din diferite companii din țară, precum și profesioniști din domeniile HR și leadership.  Forumul va avea loc în data de 28 septembrie, ora 16:00, în incinta Tekwill (str. Studenților 9/11, Chișinău).

Evenimentul este adresat antreprenorilor, fondatorilor, proprietarilor și managerilor de top din companii, care doresc să fie la curent cu cele mai noi informații și practici în domeniul resurselor umane. Organizatorii își propun să aducă în prim plan subiecte de actualitate legate de mindsetul antreprenorului și adaptabilitatea acestuia la schimbare, precum și situația actuală de pe piața muncii, strategii de motivare a angajaților, procese de recrutare bazate pe competențe și tendințele emergente în domeniul HR.

Printre speakerii evenimentului marca Moldindconbank se numără personalități notorii, inclusiv din domeniul leadership:

– Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere Moldindconbank, va vorbi despre „Noi tendințe în managementul sec. 21”, oferind o perspectivă amplă asupra schimbărilor și inovațiilor din lumea afacerilor.

– Monika Picker, Leadership Coaching, va aborda subiectul „Think Out of the Box” și va prezenta modul în care departamentul de HR poate sprijini implementarea strategiei și asigura succesul companiei.

– Nara Abrahamyan, Director SBC-HR, va discuta despre „Implimentarea sistemelor IT in HR” și va prezenta beneficiile și provocările aduse de tehnologie în gestionarea resurselor umane.

– Irina Strajescu, People & Communication Director Moldcell, va aduce în prim plan conceptul de „QUANTUM LEADERSHIP: Noua paradigmă a managementului atunci când conducerea se confruntă cu fizica cuantică și neuroștiința”, oferind o perspectivă inovatoare asupra modului în care putem gestiona mai eficient echipele.

– Eugenia Danu, Director General Dopomoga Group, va vorbi despre „Evoluția Actuală a Pieței Muncii: Tendințe și Provocări care Conturează Ziua de Mâine”, aducând în atenție schimbările și provocările cu care se confruntă piața muncii în prezent și în viitor.

– Andrei Pruteanu, Brand Activation Manager JTI, va aborda subiectul „Modul de lucru hibrid” și va prezenta avantajele și provocările aduse de această nouă modalitate de lucru.

Forumul Re-Designul uman din antreprenoriat și management este o oportunitate unică pentru oameni de afaceri, profesioniștilor din domeniul resurselor umane de a se conecta, de a învăța și de a împărtăși experiențe și cunoștințe. Participanții vor avea ocazia să descopere cele mai noi tendințe și practici în domeniu, să interacționeze cu speakerii și să dezvolte relații profesionale valoroase.

Evenimentul este organizat de Moldindconbank, o bancă sistemică din Republica Moldova și care deține una dintre cele mai mari echipe din sistemul bancar al țării.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău