(FOTO) Agenți turistici din Odesa în vizită în RM. Companiile din Odesa vor include destinații din țara noastră

03 Iun. 2021, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 15:34 // Actual //  Dumitrita Culiuc

La inițiativa Agenției de Investiții, un grup de operatori și agenți turistici din Odesa se află acum într-un tur informațional în Republica Moldova. În cadrul vizitei, operatorii au vizitat mai multe destinații turistice cunoscute din țara noastră: Cetatea Soroca, Cetatea Tighina, Mănăstirea Țâpova, Orheiul Vechi și Mileștii Mici.

Interesul operatorilor și agenților turistinci din Odessa față de potențialul turistic al Republicii Moldova a apărut în urma forumului dedicat Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizat de Agenția de Investiții în decembrie 2020.

Programul turului a inclus și sesiuni B2B la care au participat companiile turistice, operatorii turistici ucraineni, dar și 20 de reprezentanți ai industriei turistice de la noi, printre care: agenții de turism, vinării, reprezentanți ai HoReCa, ghizi de turism și alții. Aceste sesiuni au avut drept scop diverificarea pachetelor de servicii oferite de operatorii din ambele țări.

În urma vizitelor efectuate de companiile turistice din Ucraina, destinațiile din Moldova urmează să fie incluse în ofertele acestora, astfel sporind numărul turiștilor din Ucraina care vor să viziteze țara noastră.

În anul 2020 turiștii din Ucraina s-au clasat pe locul 2 în topul străinilor care călătoresc în Republica Moldova.

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.