Karin Kneissl, numită în consiliul director al Rosneft. La nunta ei a dansat cu Putin

03 Iun. 2021, 15:49
 // Categoria: Homepage // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 15:49 // Homepage //  Dumitrita Culiuc

Karin Kneissl, fostul minstru austriac de externe, a primit un loc în consiliul de adminstraţie al celei mai mari companii petroliere de stat din Rusia, Rosneft. Karin Kneissl a dansat cu Putin la nunta ei.

Despre aceasta a anunțat, miercuri, 2 iunie, compania Rosneft din Rusia. Karin Kneissl a fost ministru de externe al Austriei între 2017 şi 2019.
În august 2018, imaginea în care Kneissl dansa cu preşedintele rus după ce l-a invitat la nunta ei a creat valuri în Europa mai ales că se întâmpla la doar câteva luni după ce UE a luat măsura expulzării unui număr de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii fostului spion dublu Serghei Skripal în Marea Britanie, scrie The Moscow Times.

Rosneft are drept acţionar majoritar statul rus și furnizează circa o treime din totalul extracţiilor de petrol din ţară.   Preşedintele companiei este Igor Seşin, fost vicepremier, şi un aliat apropiat al lui Vladimir Putin.

În 2020, Rosneft a înregistrat profituri de doar 147 miliarde de ruble (două miliarde de dolari) – o scădere de 80% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie. Rosneft a scăzut producţia în urma pactului dintre Rusia şi Arabia Saudită privind sprijinirea preţurilor petrolului în perioada pandemiei.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.