(FOTO) LUX cum n-ai mai văzut: băi din aur și tacâmuri din porțelan! Cum arată luxoasele palate ale șeicilor?

31 Aug. 2021, 14:35
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
31 Aug. 2021, 14:35 // Slider //  MD Bani

Președintele Emiratelor Arabe Unite Khalifa Ibn Zayed Al Nahyan este considerat unul dintre cei mai bogați conducători din lume. Averea sa personală este estimată la peste 15 miliarde de dolari, iar averea membrilor familiei sale este de 150 de miliarde de dolari. Bogăția sa îi permite să-și umple bazinele și fântânile din palatele sale cu apă minerală colectată din izvoarele Franței din apropierea orașului Evian. Șeicul nu știe cu precizie numărul de reședințe din întreaga lume.

De exemplu, lângă Madrid are un conac de lux, care este urmărit de 15 persoane, însuși președintele și familia sa nu au fost niciodată acolo. Numai în Londra, șeicul are peste 140 de locuințe.

În palatul prezidențial din Abu Dhabi, șeicul primește oaspeți speciali. Sala de banchete are o capacitate de 300 de locuri, iar toate mesele sunt servite cu 149 mii de tacâmuri din porțelan. Nu este necesar să includem aici și toaletele poleite cu aur…

Palatul Șeicului Mohammed din Dubai

Emirul Dubaiului, Mohammed Ibn Rashid Al Maktoum, este prim-ministru și vicepreședinte al EAU. Averea sa este estimată la peste 4 miliarde de dolari. Gurile rele afirmă că în casa acestuia se servesc dulciuri din ambalaje făcute din cel mai fin aur culinar.

Mohammed este proprietarul celor mai scumpe rase de cai din lume, iar iarba cu care aceștia sunt hrăniți este adusă direct din Australia. Palatul a fost construit în stil arab și poate fi admirat doar din exterior. Turiștilor li se permite să treacă cu un taxi (fără a se opri) de-a lungul aleii până la arcul principal și înapoi.

Este interzis accesul străinilor în palat, astfel încât numărul de candelabre din metale prețioase, mobilier din mahon,, mătăsuri și brocart poate fi ghicit doar privind fotografiile oficiale.

Palatul Sultanului din Brunei

Palatul, numit „Nurul Iman” („Lumina credinței”), este reședința principală a sultanului statului Brunei Hassanal Bolkiah. Averea acestuia este estimată la 20 de miliarde de dolari, iar reședința sa este considerată cea mai mare din lume. Ea a intrat chiar în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex rezidențial. Casa de 200 mii m2 are 1.788 camere, 257 băi, 18 lifturi, cinci piscine, o sală ceremonială pentru 5 mii de oameni și o moschee pentru 1,5 mii enoriași.

Garajul este construit în așa fel încât să poată găzdui cel puțin 110 mașini, iar grajdul este proiectat pentru 200 de cai. Chiar și periile de toaletă, sunt acoperite cu aur. Toate acestea nu au fost suficiente pentru sultan, așa că acesta și-a construit alte trei palate.

Casa șeicului Isa din Bahrain

Primul emir al statului Bahrain, Isa ibn Salman Al Khalifa, a murit în 1999. El a fost succedat de fiul cel mare, al cărui nume este Hamad al II-lea, care a moștenit și casa imensă a tatălui său.

Istoria reședinței datează din 1800, când a fost construit acest palat cu o moschee. Câteva generații ale familiei regale și-au crescut aici copiii și nepoții. Nu era doar o casă, ci și o vilă de primire pentru demnitari. Acum palatul este deschis publicului, iar turiștii au acces liber.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău