(FOTO) LUXUL din iahturi nu mai este cel care a fost. Sunt electrice și te cuceresc prin designul inovativ. Cât costă

01 Oct. 2021, 13:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Oct. 2021, 13:02 // Au Bani //  MD Bani

Cele mai luxoase iahturi nu seamănă deloc cu cele pe care ne-am obișnuit să le vedem ancorate în porturi. Ele sunt electrice, cu trei variante de motor, iar cel mai puternic este cel de 340 de kilowați. Pasionații le numesc „Tesla” de pe mare.

Totuși în ciuda unui aspect mai mult decât luxos și a unei fiabilități ieșite din comun pentru o astfel de ambarcațiune există și persoane care nu recomandă achiziționarea lor. Și nu doar a iahturilor electrice, ci a bărcilor în general. De la probleme cu motorul, riscul de a fi jefuit, până la mizeria care se face pe punte și consumul foarte mare de energie.

Silent Yacht vine în 3 versiuni. De 16, de 18 și de 24 de metri lungime

Fiecare versiune vine beneficiile sale. Cea mai mică dintre ele îți pune la dispoziție 4 camere cu baie în fiecare, sufragerie, terasă și desigur cabina comandantului.Totuși, vârful de lance este versiune dea 24 de metri lungime. Ea vine cu 3 variante de motor și cel mai puternic este cel de 340 de kilowați, scrie Aleph News.

Mai mult, specialiștii spun că pe timp de vară, iahtul are o autonomie aproape infinită. Asta datorită panourilor solare amplasate deasupra ambarcațiunii. Totuși nu o să poți călători în permanență la o viteză de 29 de noduri.

Prețurile pornesc de la 2 milioane de euro și pot ajunge până la 5 milioane de euro.

Pe lângă faptul că sunt apreciate pentru motorul lor, iahturile electric au și un design inovativ, ceea ce atrage și mai mult clienții.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:27 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Moscova a urcat pe locul al doilea în lume după numărul de miliardari în dolari, devansând Hong Kong și fiind întrecută doar de New York, potrivit celui mai recent clasament publicat de Forbes.

Până la 7 martie 2025, 90 de miliardari trăiau în capitala Rusiei — cu 16 mai mulți decât anul trecut, dintre care 11 sunt „nou-veniți”. Averea totală a acestor persoane se ridică la 409 miliarde de dolari, cu 31 de miliarde mai mult decât în 2024.

Cel mai bogat moscovit rămâne magnatul petrolier Vagit Alekperov, cu o avere estimată la 28,7 miliarde de dolari. Peste jumătate din această sumă provine din participația sa în gigantul „Lukoil”, de la care a încasat anul trecut peste 2 miliarde de dolari în dividende, în ciuda faptului că a părăsit funcția de președinte al companiei în aprilie 2022, după ce a fost vizat de sancțiunile impuse de Marea Britanie și Australia.

Moscova a reușit astfel să depășească Hong Kong, care anul trecut ocupa la egalitate locul doi cu capitala rusă. În prezent, Hong Kong se află pe locul trei, cu 72 de miliardari, fiind urmat de alte două orașe din China aflate în top 10.

Pe primul loc se menține New York, care a adăugat în 2024 încă 13 miliardari, ajungând la 123. Averea totală a acestora se ridică la 759 miliarde de dolari, iar liderul rămâne Michael Bloomberg, cu o avere de 105 miliarde de dolari.

În ciuda sancțiunilor occidentale, numărul miliardarilor din întreaga Rusie a crescut în 2024 de la 125 la 146, potrivit Forbes — cel mai mare număr din istoria clasamentului. 15 ruși au intrat pentru prima dată în top, iar 10 au revenit după o absență. Doar patru au ieșit din listă.

Totodată, averea combinată a celor mai bogați ruși a atins un nou record de 625,5 miliarde de dolari, depășind nivelul din 2023 (576,8 miliarde $) și chiar recordul pre-invazie din 2021 (606,2 miliarde $).

Potrivit Forbes, averea cumulată a miliardarilor ruși a depășit economiile tuturor cetățenilor ruși din sistemul bancar. Astfel, în timp ce cei mai bogați ruși dețineau 63,3 trilioane de ruble, populația țării avea în băncile rusești doar 57,5 trilioane de ruble (date valabile la 1 ianuarie 2025).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ