FOTO// Plajele din Grecia cu cea mai frumoasă culoare a mării. Nuanțe de un albastru infinit până la verde turcoaz

31 Ian. 2022, 10:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Ian. 2022, 10:31 // Actual //  Lupu Eduard

Doar câteva luni ne mai despart de sezonul estival, iar moldovenii își fac planuri de vacanță. Unii revin în locurile în care s-au simțit bine, alții vor să descopere zone noi.

Ca în fiecare an, interesul pentru vacanțele în Grecia este foarte mare.

Pe grupurile dedicate acestora pe Facebook, moldovenii se interesează de rezervări și cer sfaturi.

Este cazul unei tinere care caută locul din Grecia în care să-și petreacă vacanța.

„Unde ați întâlnit cea mai frumoasă culoare a mării în Grecia?”, a întrebat aceasta pe grupul Forum Grecia, de pe Facebook.

Întrebarea a adunat în scurt timp sute de comentarii.

„Lagonisi, Sithonia. Am avut surpriza foarte plăcută de a găsi o plajă superbă, cu o apă incredibil de albastră. Dar în topul nostru sunt Zakynthos și Lefkada, cu plajele lor. Mai avem multe de descoperit în Grecia!”

Porto Katsiki

Porto Katsiki este una dintre principalele atracții ale Lefkadei, situată la 44 km sud-vest de capitala insulei și aproape de satul Athani.

Este înconjurată de stânci verticale înalte de culoare albă, care o fac accesibilă prin coborârea unor trepte abrupte.

Nu există locuri de cazare lângă Porto Katsiki, dar poate fi rezervat un apartament sau studio într-unul din satele din apropiere, potrivit greciadeweekend.ro.

Nu există transport public spre Porto Katsiki. Va trebui să mergeți cu propria mașină, să închiriațiuna sau să alegeți transportul pe mare.

Balos Beach

Celebra plajă Balos, denumită laguna Balos, este situată în partea de nord-vest a Cretei, la aproximativ 56 de kilometri nord-vest de Chania și la 17 kilometri nord-vest de Kissamos.

Este renumită pentru apele sale turcoaz, pentru frumusețea naturală și pentru peisajul său sălbatic, frumos și exotic.

Apa este caldă și nu are o adâncime mare, fiind ideală pentru copiii mici. În multe locuri, nisipul are culoarea roz, din cauza milioanelor de scoici pisate, formând o priveliște mirifică și rară.

Egremni, Lefkada

Egremni este o plajă sălbatică pitorească, situată pe coasta sud-vestică a Lefkadei, la aproximativ 40 km de capitală și la 20 km de Vassiliki, una dintre plajele-vedetă ale insulei.

Nu este aproape niciodată aglomerată, potrivit greciadeweekend.ro.

Este renumită pentru ape remarcabil de albastre și limpezi. Pe plaja Egremni nu mai există niciun fel de servicii, așa că cei care și-au propus să ajungă acolo ar trebui să aibă la ei apă, mâncare și o umbrelă de soare.

Keri Cape, Zakynthos

Blue Caves, Zakynthos

Peşterile Albastre se găsesc în partea de nord a insulei şi reprezintă una dintre cele mai cunoscute atracţii din insula Zakynthos. Neobişnuitele peşteri, au fost descoperite în 1897 iar cea mai mare se numeşte Grota Albastră.

Pentru a le vizita trebuie fie să închiriaţi o barcă sau să participaţi la una dintre excursiile organizate de agenţiile de turism. Cel mai apropiat punct de unde puteţi să vă îmbarcaţi, este portul Agios Nikolaos, lîngă satul Volimes, dar şi din multe alte locuri.

Culorile în peşteri sunt impresionante, trebuie să le vezi ca să poţi să crezi. Zona maritimă din zona peşterilor este ideală pentru înot şi scufundări (snorkeling).

Insula Elafonissos

O insulă mică la sud de Peloponez, Elafonissos din Grecia este un loc pentru relaxare totală. Este renumit în cea mai mare parte pentru plajele sale cu nisipul auriu și apele exotice.

Cea mai faimoasă este plaja Simos, în partea de sud, foarte populară și pentru camping.

Alte plaje frumoase includ Sarakiniko și Panagia, în timp ce multe alte golfuri se găsesc în jurul insulei.

Kathisma Lefkada

Kathisma este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada, situată la 15 km sud-est de principalul oraș, aproape de satul Agios Nikitas. Una dintre cele mai lungi plaje din Lefkada, cu nisip alb si fin și apele spumante de culoare turcoaz uimitor

Stâncile abrupte marchează capătul sudic al plajei.

Navagio Beach, Zakynthos

Este una dintre plajele izolate ale Greciei, amplasată în partea de nord-vest a insulei Zakynthos.

Este înconjurată de stânci înalte, din calcar. Datorită acestui tip de stânci, nisipul este de fapt un pietriș alb.

Culoarea apei este un albastru incredibil, scrie greciadeweekend.ro.

„Dintre cele vizitate până în prezent, am rămas impresionată de culoarea mării din Lefkada, cele 2 minunate plaje, Agiofili Beach si Egremni Beach. În Egremni mi s-a părut apa de un albastru turcoaz ireal.”

„Am fost Rhodos, Corfu, Lefkhada, și pe continent în alte locații, cea mai curată, Corfu, plaja cu pietre.”

„În Marea Ionică o experiență de 7 zile pe un velier, mergând costier, și schimbând destinația zilnic după bunul plac. Acolo, găsești un mixt de nuanțe ale mării, plaje virgine inaccesibile turismului de masă. Marea îți răsfață retina jucându-se cu nuanțe de un albastru infinit pâna la verde turcoaz ce îți taie respirația. Nu ratați un altfel de concediu. Ieșiți din tipare și gustați din libertatea absolută!”

„Pe Sithonia sunt plaje cu apa exact aşa şi nisip fin alb Orange Beach, Lagonisi Beach, Mega Portokali, Karidi Beach.”

Accesul către această plajă se poate face doar cu barca din porturile din apropiere, iar prețul unei astfel de excursii este în jur de 30 de euro de persoană.

Realitatea Live

24 Iul. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iul. 2024, 16:46 // Actual //  Lupu Eduard

Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut.

„Permiterea inițierii sau participării la activități de sponsorizare sau de filantropie, a agenților economici care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc cu risc social scăzut, în urma cărora marca comercială a Loteriei Naționale a Moldovei poate deveni publicitară”, se arată în inițiativa deputaților.

Această măsură vine să încurajeze mai multe investiții în activitățile sportive de masă și alte evenimente sociale. Publicitatea și programele audiovizuale sponsorizate de organizatorii jocurilor de noroc vor fi permise între orele 22:00 și 07:00, iar competițiile sportive difuzate în direct vor putea fi sponsorizate. Reclamele vor include mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc, acoperind cel puțin 20% din timpul sau suprafața materialului publicitar.

Deputatul Marian a explicat că problemele de aplicare a restricțiilor totale asupra publicității pariurilor sportive sunt numeroase. În majoritatea țărilor europene, publicitatea pentru pariuri este permisă, inclusiv la competițiile sportive internaționale transmise în direct în Republica Moldova, cum ar fi Liga Campionilor la Fotbal. Această diferență majoră de abordare între spațiul european și Republica Moldova creează situații în care orice transmisiune de eveniment sportiv internațional încalcă legea.

Modificarea propusă va aduce mai multe resurse pentru radiodifuzorii locali, permițându-le să creeze conținut media autohton. Publicitatea va fi permisă și în publicațiile periodice publice sau private, ocupând până la 15% din spațiul unui număr al ediției, cu mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc pe cel puțin 20% din suprafața materialului publicitar.

Defalcările la bugetul public național din activitatea Loteriei Naționale a Moldovei se ridică la 2,25% din rulajul LNM și aproximativ 75% din cota de profit a organizatorului jocurilor de noroc, care constituie monopol de stat. Între 2018 și 2023, la Bugetul Public Național au fost încasați 607 milioane lei din activitatea LNM, cu o creștere semnificativă în 2023, când încasările au ajuns la 287,8 milioane lei comparativ cu 1,3 milioane lei în 2018.

Se estimează că proiectul de lege va genera investiții directe de cel puțin 30 milioane lei anual în susținerea și promovarea evenimentelor sportive și sociale, dar și în stimularea producerii de conținut media autohton.

Reclamele jocurilor de noroc au fost interzizse în noimebrie 2021, iar legea a fost promovată insistent de Dumitru Alaiba fostul președinte al comisiei economie de la acea vreeme. El spunea că publicitatea jocurilor de noroc are un impact negativ asupra populației sărăce care își cheltuie ultimii bani. Sancțiunile pentru cei care încalcă legea au fost stabilite de la 60 la 120 u.c. pentru persoanele fizice sau cu funcţie de răspundere și de la 120 la 180 u.c. – persoanei juridice, cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău