(FOTO) Să înceapă sezonul pozelor în lavandă! Ce lanuri s-au deschis pentru vizitatori și prețurile de intrare

17 Iun. 2022, 13:36
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2022, 13:36 // Slider //  MD Bani

La sigur ai așteptat și tu sezonul lavandei pentru pozele pline de culoare. Trebuie să știi că unele câmpuri s-au deschis deja pentru vizitatori și altele te vor aștepta peste câteva zile. Așadar, în curând, rețelele sociale vor fi colorate în mov.

Dacă îți dorești și tu să fii printre primii norocoși care vor vizita câmpurile de lavandă, noi ți-am pregătit o listă a locațiilor și prețurile de acces.

Lavanda.md

Câmpul de lavandă din satul Colonița, municipiul Chișinău s-a deschis pentru vizitatori din data de 15 iunie curent. Prețul de intrare este de 50 de lei pentru o persoană, iar dacă mergeți cu familia sau prietenii puteți beneficia de un preț special. De reduceri vor beneficia și pensionarii, studenții și elevii peste 13 ani, ei vor achita doar 40 de lei. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani vor achita 30 de lei, iar cei cu vârsta de până la 6 ani vor avea acces gratuit. Dacă veți merge cu un fotograf profesionist el va beneficia de intrare gratis.

Lanul este deschis de la răsăritul soarelui până la apus. Pentru sesiuni foto la răsăritul soarelui este necesară coordonarea la numărul de telefon 0788 56 111.

  • 2 persoane – 90 de lei;
  • 3 persoane – 130 de lei;
  • 4 persoane – 170 de lei;
  • 5-6 persoane – 210 lei;
  • 7-8 persoane 250 de lei;
  • 9-10 persoane – 290 de lei.

Câmpul de lavandă este amplasat la doar 5 km de Chișinău, la marginea satului Colonița. Poți să ajungi și cu transportul public: autobuzul 24 și cobori la prima stație la intrare în satul Colonița. Pe câmp veți avea posibilitatea să admirați două soiri de lavandă: albă și violetă.

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Foto: Facebook/LAVANDA.md

Lavandița

Începând de mâine 18 iunie, câmpul de lavandă „Lavandița” se deschide pentru vizitatori. Lanul este deschis între 09:00-21:00, iar în cazul în care vă doriți să întâlniți răsăritul puteți contacta proprietarii. Intrarea costă 50 de lei de persoană, copiii până la 7 ani au acces gratuit. Pe câmpul de lavandă se permite și organizarea picnicurilor. Aveți nevoie doar de o păturică și gustări. În ceea ce privește decorul propriu este permis cel ușor care nu va deteriora tufele de lavandă. De asemenea, veți avea posibilitatea să procurați buchete de lavandă și alte produse ce conțin planta.

Foto: Facebook/Lavandița

Foto: Facebook/Lavandița

 

 

 

Foto: Facebook/Lavandița

Aromenature

Câmpul de lavandă de la Novaci, Călărași se va deschide aproximativ peste o săptămână, întrucât unele rânduri sunt încă verzi, au declarat proprietarii pentru Bani.md. Cu această ocazie te anunțăm că pe 2 iulie vor organiza un eveniment inedit „Apusul Mov”. Astfel, vei posibilitatea să întâmpini cel mai frumos apus din viața ta într-un câmp de lavandă. Evenimentul va începe la ora 16:00. Prețul de intrare este de 100 de lei până la eveniment și 150 de lei în ziua evenimentului. În prețul biletului este inclus un buchet de lavandă cadou, decor inedit și poze făcute de Andrian Rusu Photographer, pe toată perioada evenimentului, ce vor fi încărcate ulterior pe pagina de Facebook Aromenature. Pe parcursul evenimentului vei avea posibilitatea să savurezi coktailuri, diverse gustări și vinuri de la producătorul autohton „Crama Tataru”.

Foto: Facebook/Aromenature

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală