Și în acest weekend se vor organiza târguri de produse autohtone în Capitală. Să susținem producătorii locali

17 Iun. 2022, 14:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2022, 14:32 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekendul 18 – 19 iunie 2022, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse târguri cu produse autohtone. Astfel, consumatorii au posibilitatea să guste din deliciile producătorilor locali, susținându-i în același timp.

Dacă încă nu ai planuri pentru weekend nu rata șansa să-ți umpli frigiderul cu de toate. La târguri veți avea posibilitatea să cumpărați fructe, legume și verdeață de sezon precum și vinuri, miere, cașcaval, deserturi și produse artizanale.

În sectorul Centru vor fi organizate iarmaroace cu fructe și legume ale producătorilor locali, pe următoarele adrese: str. V. Alecsandri, 8, colț cu strada Lacului, str. Ismail, 94, colț cu bd. D. Cantemir și str. N. Testemițanu, 30.

În sectorul Buiucani, sâmbătă, 18 iunie 2022, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc Târgul EcoLocal, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor ECO și artizanali, producători locali cu mărfuri alimentare și nealimentare ecologice.

În sectorul Botanica, Parcul „Valea Trandafirilor”, sâmbătă și duminică, 18-19 iunie 2022, A.O. „Copii Ploii”, va organiza un târg cu produse alimentare și suvenire.

În sectorul Râșcani, pe str. Matei Basarab, 1, bd. Moscova, 21, vizavi de str. Matei Basarab, 6 și pe str. M. Costin,13/1, lângă Scuar, vor avea loc târgurile producătorilor autohtoni, organizate de Pretura de sector.

De asemenea, pe Calea Orheiului 109/2, va fi organizat târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume.

Acțiunile au drept scop aprovizionarea locuitorilor și oaspeților capitalei cu mărfuri și produse de calitate, dar și susținerea producătorilor autohtoni.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 09:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2022, 09:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

McDonald’s a anunțat planuri de redeschidere a magazinelor din Ucraina, care s-au închis după invazia Rusiei. Lanțul de fast-food speră speră că redeschiderea va ajuta la restabilirea unui „mic, dar important sentiment de normalitate”.

Potrivit companiei, în următoarele luni, se vor redeschide restaurantele din Kiev și în unele zone din vestul Ucrainei care sunt considerate sigure. McDonald’s avea peste 100 de restaurante în Ucraina înainte de începerea conflictului, scrie BBC.

De atunci, compania a continuat să plătească salarii la peste 10.000 de angajați.

„Am vorbit cu angajații noștri care și-au exprimat dorința puternică de a reveni la serviciu și de a vedea restaurantele noastre din Ucraina redeschise, unde este sigur și responsabil să facem acest lucru”, a declarat vicepreședintele senior Paul Pomroy într-un mesaj postat pe site-ul firmei.

McDonald’s a spus că lucrează cu furnizorii și antreprenorii pentru a se asigura că restaurantele sunt pregătite pentru redeschidere.

KFC, Nike și Zara se numără printre celelalte mărci occidentale care pregătesc redeschiderea magazinelor.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău