(FOTO) Un moldovean a fost inclus în TOP 100 cei mai buni fotografi ai lumii! Lucrările premiate ale lui Alex Iordache

15 Iun. 2021, 13:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 13:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fotograful moldovean Alex Iordache a ajuns în lista 100 cei mai buni fotografi ai lumii, după ce au fost anunțate rezultatele concursului internațional 35Awards – International Photography Awards. Astfel, o creație a fotografului din Moldova va fi tipărită în catalogul celor 100 cele mai bune lucrări ale anului 2020. În general, la concurs au fost premiate tocmai 5 lucrări ale fotografului. Despre asta a anunțat însuși fotograful pe contul său de Facebook.

„Sunt extrem de bucuros să vă spun că din toate cele 444 000 de fotografii care au fost acceptate în concurs, din cei 123 418 de participanți din 173 de țări, una din fotografiile mele va fi tipărită în catalogul celor 100 Best of Photos ale anului 2020”, a scris Alex Iordache.

La concurs au fost accepate în total  444 000 de fotografii ale 123 418 de participanți din 173 de țări. Din Republica Moldova au participat 200 de moldoveni, dintre care doar Alex Iordache a fost premiat.

Astfel, una dintre fotografiile sale va fi tipărită în catalogul celor 100 Best of Photos ale anului 2020.

Pe pagina sa de Facebook, Alex Iordache a publicat toate fotografiile la care a obținut nominalizări. Încă nu se cunoaște care poză va fi tipărită în catalogul a celor 100 cele mai bune poze ale anului 2020.

Pentru un fotograf, nominalizarea de „Cel mai bun fotograf al lumii” este foarte importantă.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

După aproape un an de război, armata Ucrainei încă rezistă în fața celei considerate a doua putere militară a lumii, iar parte din succes este atribuit șefului de Stat Major, generalului Valeri Zalujnîi.

El și-a petrecut ultimii ani reformând armata ucraineană în pregătirea invaziei despre care vorbea în urmă cu câțiva ani, scrie Business Insider.

„Pentru noi, pentru armată, războiul a început în 2014. Pentru mine personal în iulie 2014. Și habar n-aveam ce era cu adevărat războiul în 2014.

Citisem foarte multe cărți, absolvisem toate academiile cu medalie de aur, înțelegeam totul teoretic, dar nu înțelegeam ce înseamnă cu adevărat războiul. Dar în opt ani de război, până în 2022, atât eu, cât și oameni ca mine am înțeles totul perfect.

Tot ce am făcut atunci când a început agresiunea pe scară largă a fost să punem în aplicare nu doar cunoștințele noastre, pe care le aveam deja în 2014, ci și abilitățile și experiența pe care le-am dobândit de atunci. Și cea mai importantă experiență pe care am avut-o și cea pe care am practicat-o aproape ca pe o religie este că rușii și orice alți inamici trebuie uciși, și, cel mai important, nu ar trebui să ne fie frică să o facem. Și asta facem“, spune șeful de Stat Major al armatei SUA.

Valeri Zalujnîi s-a născut în 1973 într-o garnizoană militară sovietică, situată la nord-vest de capitala Kiev. El s-a născut în garnizoană pentru că tatăl său era staționat acolo, dar nu este clar ce grad militar avea tatăl său.

Deși la un moment dat s-a gândit să se facă comediant, actualul șef al Armatei Ucrainei s-a hotărât să îi calce pe urme tatălui său.

Valeri Zalujnîi s-a alăturat Institutului Forțelor Terestre al Academiei Militare din Odesa la începutul anilor 1990, chiar când s-a prăbușit Uniunea Sovietică. Câțiva ani mai târziu, a urmat Academia Națională de Apărare din Kiev pe care a absolvit-o în 2007. Din 2007 până în 2013, Valeri Zalujnîi a avansat rapid, ocupând câteva posturi militare, inclusiv cel de comandant al unei brigăzi mecanizate.

În 2020, a făcut un master în relații internaționale, la Academia Ostroh. De asemenea, a participat la multe antrenamente NATO în afara Ucrainei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău