(FOTO) Un nou jucător în industria modei pe arena internațională. Pălărie în formă de pernă și încălțăminte-vază

14 Apr. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Apr. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Industria modei este un tărâm al experimentelor și al oportunităților. Născută în Hong-Kong, dar crescută în Marea Britanie, Celine Kwan a absolvit Central Saint Martins și a lansat propriul brand de haine sub numele său.

Abordând designul vestimentar ca un instrument de a spune povești, tânăra și entuziasta designeră își propune „să facă parte din amintirile oamenilor”.

„Am vrut să creez [piese] pe care o mamă și o fiică să le poată purta”, spune ea. Există, de asemenea, inovații tehnice în amestec: un set de sus și de jos este acoperit cu plăci care au fost imprimate 3-D. „Imprimarea 3D este una dintre tehnicile cele mai lipsite de risipă”, spune Kwan. „Plasticul este făcut din porumb și îl puteți reutiliza.” Unele dintre aplicațiile florale din colecție au fost realizate și prin metoda de producție futuristă, a declarat Celine pentru Vogue.

Inspirată profund de designul produselor din anii 1960 și 1970, colecția lui Celine se bazează în principal pe scaunele gonflabile din această epocă. Ea a deconstruit această piesă de design și i-a adăugat nota ei personală – forme, culori și imprimeuri. Folosind tehnici 3D în timpul dezvoltării, Celine este convinsă că, dacă este aplicată în tipărire, aceasta ar putea rezolva multe probleme cu care ne confruntăm în prezent în industria modei. „Este viitorul!”

„S-a pus accent pe fabricarea textilelor și pe lucrul cu diferite culori, texturi și imprimeuri”, spune ea. Colecția ei pentru absolvire, intitulată „utopie a camerei de zi”, a experimentat transformarea obiectelor din camera de zi în îmbrăcăminte. A rezultat piese kitsch, cum ar fi cizmele ei de vază sau fuste dramatice asemănătoare pernelor. „Au fost o mulțime de lucruri pe care am vrut să le împărtășesc prin colecția mea, a fost aproape ca un sentiment de evadare”, spune Kwan. „Am vrut să fac haine care să-i facă pe oameni fericiți. Acesta este principalul meu scop – vreau doar să aduc un zâmbet pe fața cuiva.”

După cum puteți observa, Celine Kwan creează ținute deosebite, integrând diverse obiecte din sufragerie, încălțăminte în formă de vază și pălării în formă de pernă.

Prima ei colecție post-absolvire a fost prezentată în timpul Săptămânii Modei de la Paris, colecția de toamnă 2022.

Ținutele ei au ajuns deja și în vizorul vedetelor, Lizzo a purtat rochiile create de Celine. În viitor, își propune să ajungă și la Doja Cat, Dua Lipa.

„Sper să ajung la Doja Cat sau Dua Lipa, într-o zi”, spune ea. Mai presus de toate, totuși, vrea să facă orice client pe care îl îmbracă să experimenteze o bucurie nefiltrată prin stil. „În modă, există multă competitivitate și seriozitate”, spune Kwan. „Vreau doar să mă distrez!”

 

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău