(FOTO) Un nou jucător în industria modei pe arena internațională. Pălărie în formă de pernă și încălțăminte-vază

14 Apr. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Apr. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Industria modei este un tărâm al experimentelor și al oportunităților. Născută în Hong-Kong, dar crescută în Marea Britanie, Celine Kwan a absolvit Central Saint Martins și a lansat propriul brand de haine sub numele său.

Abordând designul vestimentar ca un instrument de a spune povești, tânăra și entuziasta designeră își propune „să facă parte din amintirile oamenilor”.

„Am vrut să creez [piese] pe care o mamă și o fiică să le poată purta”, spune ea. Există, de asemenea, inovații tehnice în amestec: un set de sus și de jos este acoperit cu plăci care au fost imprimate 3-D. „Imprimarea 3D este una dintre tehnicile cele mai lipsite de risipă”, spune Kwan. „Plasticul este făcut din porumb și îl puteți reutiliza.” Unele dintre aplicațiile florale din colecție au fost realizate și prin metoda de producție futuristă, a declarat Celine pentru Vogue.

Inspirată profund de designul produselor din anii 1960 și 1970, colecția lui Celine se bazează în principal pe scaunele gonflabile din această epocă. Ea a deconstruit această piesă de design și i-a adăugat nota ei personală – forme, culori și imprimeuri. Folosind tehnici 3D în timpul dezvoltării, Celine este convinsă că, dacă este aplicată în tipărire, aceasta ar putea rezolva multe probleme cu care ne confruntăm în prezent în industria modei. „Este viitorul!”

„S-a pus accent pe fabricarea textilelor și pe lucrul cu diferite culori, texturi și imprimeuri”, spune ea. Colecția ei pentru absolvire, intitulată „utopie a camerei de zi”, a experimentat transformarea obiectelor din camera de zi în îmbrăcăminte. A rezultat piese kitsch, cum ar fi cizmele ei de vază sau fuste dramatice asemănătoare pernelor. „Au fost o mulțime de lucruri pe care am vrut să le împărtășesc prin colecția mea, a fost aproape ca un sentiment de evadare”, spune Kwan. „Am vrut să fac haine care să-i facă pe oameni fericiți. Acesta este principalul meu scop – vreau doar să aduc un zâmbet pe fața cuiva.”

După cum puteți observa, Celine Kwan creează ținute deosebite, integrând diverse obiecte din sufragerie, încălțăminte în formă de vază și pălării în formă de pernă.

Prima ei colecție post-absolvire a fost prezentată în timpul Săptămânii Modei de la Paris, colecția de toamnă 2022.

Ținutele ei au ajuns deja și în vizorul vedetelor, Lizzo a purtat rochiile create de Celine. În viitor, își propune să ajungă și la Doja Cat, Dua Lipa.

„Sper să ajung la Doja Cat sau Dua Lipa, într-o zi”, spune ea. Mai presus de toate, totuși, vrea să facă orice client pe care îl îmbracă să experimenteze o bucurie nefiltrată prin stil. „În modă, există multă competitivitate și seriozitate”, spune Kwan. „Vreau doar să mă distrez!”

 

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău