(VIDEO) 10 LEI// Ion Guștiuc, JustConsult: De la împărțit pliante la dividende de un milion de lei. Cheia succesului

11 Apr. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Apr. 2022, 18:04 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Din dorința de a ajuta oamenii să perfecteze legal și corect actele românești, în 2003, Ion Guștiuc a lansat compania JustConsult – Cetățenie Română. În prezent are o echipă de peste 90 de persoane, număr care este mereu în creștere, întrucât sunt în căutare de colegi. Pentru 2022 își propune să dubleze numărul de angajați. În viziunea lui „echipa este resursa de bază” pentru creșterea și dezvoltarea unei companii. În cadrul emisiunii „10 LEI” am discutat cu Ion Guștiuc despre parcursul său antreprenorial, fondarea și dezvoltarea JustConsult, dificultățile moldovenilor în obținerea actelor românești. De asemenea, l-am întrebat dacă se consideră o persoană de succes.

Până în prezent, JustConsult a deservit peste 300.000 de clienți. Valorile de bază ale companiei fiind: legalitatea, transparența, corectitudinea și verticalitatea. În anul 2021, fondatorul companiei a obținut peste un milion de lei din dividende.

Istoria afacerii

Ion Guștiuc are peste 30 de tentative de a lansa afaceri precum imobiliare, asigurări, JustConsult fiind o companie care a apărut din necesitatea de a rezolva o problemă a societății din Republica Moldova și anume problemele cu perfectarea actelor românești.

Istoria companiei începe în 2003 când a început a vinde pliante pentru a-l cunoaște mai multe persoane care au nevoie care au nevoie de serviciile pe care le propune. A investit banii proprii, de asemenea a apelat la credite pentru dezvoltarea companiei.

„Să împarți pliante în costum nu înseamnă nimic înjositor. Din contra, este o modalitate de a deveni cunoscut ca om și ca specialist. Respectiv, este un instrument care m-a făcut cunoscut.”

Concurența

Pentru Ion Guștiuc concurența nu este un impediment, din contra, o percepe ca pe un avantaj. Cu toate acestea, s-a confruntat cu concurența neloială, în care unii foloseau diverse metode ilegale pentru a-și atinge scopul.

„Pentru mine contează să fie concurența sănătoasă. În orice afacere sunt concurenți care îmbunătățesc nișa. Eu percep concurența ca pe o competiție care îți oferă șansa să devii mai bun.”

Pentru a fi mai bun, fondatorul companiei urmărește concurența din acest domeniu. Potrivit lui, până în anul 2021 urmărea peste 480 de companii ce oferă servicii de perfectare a actelor românești.

Serviciile cel mai des solicitate de moldoveni la JustConsult:

  • pașaport românesc;
  • permis de conducere românesc;
  • alocații pentru copil;
  • depunerea dosarului de la zero pentru cetățenia română;
  • programare la diverse servicii;
  • asistență juridică în diferite organe de control;

Potrivit fondatorului JustConsult, în pandemie mai mulți moldoveni au conștientizat importanța actelor românești și s-a observat intenția oamenilor de a obține aceste acte, numărul doritorilor s-a dublat, dacă nu chiar s-a triplat. Cu toate acestea, termenul de așteptare a crescut din cauza COVID-19.

Echipa

Ion Guștiuc spune că a reușit în acest domeniu datorită valorilor pe care le împărtășește: onestitate, corectitudine, cinste.

„Oamenii pe valori se adună. Mi-am adunat în echipa mea oameni care apreciază și împărtășesc aceste valori. Ce oameni aduni așa cheiță de succes ai.”

Pentru a-și motiva echipa, fondatorul JustConsult folosește metode precum: team buildinguri, suport financiare pentru evenimente în familie, etc.

„Om de succes”

La vârsta de 38 de ani, Ion Guștiuc se consideră un om de succes. Se simte împlinit datorită familiei frumoase, dar și a echipei care continuă să o dezvolte. Acum nu-i rămâne decât să savureze acest succes.

„Pentru moment trebuie să recunosc și să mă mulțumesc cu faptul că sunt un om de succes. Cu toate acestea nu reușesc să savurez acest succes, deoarece sunt nemulțumit și vreau să obțin mai multe. Bani nu mai vreau, vreau calitatea vieții și calitatea spirituală.”

Ion Guștiuc visează ca toții antreprenorii să fie transparenți cu clienții și angajații.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău