(VIDEO) 10 LEI// Ion Guștiuc, JustConsult: De la împărțit pliante la dividende de un milion de lei. Cheia succesului

11 Apr. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Apr. 2022, 18:04 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Din dorința de a ajuta oamenii să perfecteze legal și corect actele românești, în 2003, Ion Guștiuc a lansat compania JustConsult – Cetățenie Română. În prezent are o echipă de peste 90 de persoane, număr care este mereu în creștere, întrucât sunt în căutare de colegi. Pentru 2022 își propune să dubleze numărul de angajați. În viziunea lui „echipa este resursa de bază” pentru creșterea și dezvoltarea unei companii. În cadrul emisiunii „10 LEI” am discutat cu Ion Guștiuc despre parcursul său antreprenorial, fondarea și dezvoltarea JustConsult, dificultățile moldovenilor în obținerea actelor românești. De asemenea, l-am întrebat dacă se consideră o persoană de succes.

Până în prezent, JustConsult a deservit peste 300.000 de clienți. Valorile de bază ale companiei fiind: legalitatea, transparența, corectitudinea și verticalitatea. În anul 2021, fondatorul companiei a obținut peste un milion de lei din dividende.

Istoria afacerii

Ion Guștiuc are peste 30 de tentative de a lansa afaceri precum imobiliare, asigurări, JustConsult fiind o companie care a apărut din necesitatea de a rezolva o problemă a societății din Republica Moldova și anume problemele cu perfectarea actelor românești.

Istoria companiei începe în 2003 când a început a vinde pliante pentru a-l cunoaște mai multe persoane care au nevoie care au nevoie de serviciile pe care le propune. A investit banii proprii, de asemenea a apelat la credite pentru dezvoltarea companiei.

„Să împarți pliante în costum nu înseamnă nimic înjositor. Din contra, este o modalitate de a deveni cunoscut ca om și ca specialist. Respectiv, este un instrument care m-a făcut cunoscut.”

Concurența

Pentru Ion Guștiuc concurența nu este un impediment, din contra, o percepe ca pe un avantaj. Cu toate acestea, s-a confruntat cu concurența neloială, în care unii foloseau diverse metode ilegale pentru a-și atinge scopul.

„Pentru mine contează să fie concurența sănătoasă. În orice afacere sunt concurenți care îmbunătățesc nișa. Eu percep concurența ca pe o competiție care îți oferă șansa să devii mai bun.”

Pentru a fi mai bun, fondatorul companiei urmărește concurența din acest domeniu. Potrivit lui, până în anul 2021 urmărea peste 480 de companii ce oferă servicii de perfectare a actelor românești.

Serviciile cel mai des solicitate de moldoveni la JustConsult:

  • pașaport românesc;
  • permis de conducere românesc;
  • alocații pentru copil;
  • depunerea dosarului de la zero pentru cetățenia română;
  • programare la diverse servicii;
  • asistență juridică în diferite organe de control;

Potrivit fondatorului JustConsult, în pandemie mai mulți moldoveni au conștientizat importanța actelor românești și s-a observat intenția oamenilor de a obține aceste acte, numărul doritorilor s-a dublat, dacă nu chiar s-a triplat. Cu toate acestea, termenul de așteptare a crescut din cauza COVID-19.

Echipa

Ion Guștiuc spune că a reușit în acest domeniu datorită valorilor pe care le împărtășește: onestitate, corectitudine, cinste.

„Oamenii pe valori se adună. Mi-am adunat în echipa mea oameni care apreciază și împărtășesc aceste valori. Ce oameni aduni așa cheiță de succes ai.”

Pentru a-și motiva echipa, fondatorul JustConsult folosește metode precum: team buildinguri, suport financiare pentru evenimente în familie, etc.

„Om de succes”

La vârsta de 38 de ani, Ion Guștiuc se consideră un om de succes. Se simte împlinit datorită familiei frumoase, dar și a echipei care continuă să o dezvolte. Acum nu-i rămâne decât să savureze acest succes.

„Pentru moment trebuie să recunosc și să mă mulțumesc cu faptul că sunt un om de succes. Cu toate acestea nu reușesc să savurez acest succes, deoarece sunt nemulțumit și vreau să obțin mai multe. Bani nu mai vreau, vreau calitatea vieții și calitatea spirituală.”

Ion Guștiuc visează ca toții antreprenorii să fie transparenți cu clienții și angajații.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

În Grecia, furtuna Daniel, de la începutul lunii septembrie, a făcut ravagii, iar localnii au pierdut aproape tot ce aveau. Pomii fructiferi, porumbul și aproximativ o cincime din recolta de bumbac a Greciei au fost distruse. Peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise.

„Cel mai rău scenariu este că avem o mișcare masivă a populației de pe uscat către marile orașe”, a spus profesorul Kintzios. „Socotesc că, dacă prevalează cel mai rău scenariu, atunci costul, costul direct și imediat pentru economia greacă, ar fi ceva în jur de 4 sau 5 miliarde de euro. Iar costul pe termen lung ar fi de trei ori mai mare”.

Cea mai afectată zonă este câmpia Thessalia, în centrul Greciei. O femeie din zonă a declarat că nu a mai rămas cu aproape nimic și că nu știe ce sa facă pe viitor.

„Nu s-a salvat nimic, apa a ajuns până la acoperiș”, a declarat femeia de 54 de ani. „Am fugit să ne salvăm și am privit cum apa se ridica pas cu pas până când a ajuns la balustrada balconului și am spus: „Gata, casa este distrusă.”

Probleme grave în Grecia

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, promisese ajutor rapid pentru victimele inundațiilor, dar nu s-a mai întâmplat asta. Mulți localnici au ajuns să stea în corturi și să nu aibă ce să mănânce.

„Pagubele sunt enorme, deoarece copacii au fost infectați de bacterii… Puteți vedea acest copac, este verde, dar frunzele încep să se îngălbenească, ceea ce înseamnă că ar putea fi bolnav”, a spus o altă localnică.

Spiros Kintzios, rectorul Universității Agricole, se teme ca oamenii să nu plece definitiv din țară. El a spus că multe drumuri, școli și unități de sănătate primară au fost distruse și că autoritățile n-au găsit soluții.„Avem acum pagube la infrastructura de locuințe, dar și la serviciile municipalității, drumuri, școli, unități de sănătate primară și așa mai departe. Dacă nu reușim să le refacem cât mai repede, atunci avem problema că oamenii vor trebui să se ducă în altă parte să locuiască”, a spus rectorul, potrivit Mediafax.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău