(VIDEO) 10 LEI// Ion Guștiuc, JustConsult: De la împărțit pliante la dividende de un milion de lei. Cheia succesului

11 Apr. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Apr. 2022, 18:04 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Din dorința de a ajuta oamenii să perfecteze legal și corect actele românești, în 2003, Ion Guștiuc a lansat compania JustConsult – Cetățenie Română. În prezent are o echipă de peste 90 de persoane, număr care este mereu în creștere, întrucât sunt în căutare de colegi. Pentru 2022 își propune să dubleze numărul de angajați. În viziunea lui „echipa este resursa de bază” pentru creșterea și dezvoltarea unei companii. În cadrul emisiunii „10 LEI” am discutat cu Ion Guștiuc despre parcursul său antreprenorial, fondarea și dezvoltarea JustConsult, dificultățile moldovenilor în obținerea actelor românești. De asemenea, l-am întrebat dacă se consideră o persoană de succes.

Până în prezent, JustConsult a deservit peste 300.000 de clienți. Valorile de bază ale companiei fiind: legalitatea, transparența, corectitudinea și verticalitatea. În anul 2021, fondatorul companiei a obținut peste un milion de lei din dividende.

Istoria afacerii

Ion Guștiuc are peste 30 de tentative de a lansa afaceri precum imobiliare, asigurări, JustConsult fiind o companie care a apărut din necesitatea de a rezolva o problemă a societății din Republica Moldova și anume problemele cu perfectarea actelor românești.

Istoria companiei începe în 2003 când a început a vinde pliante pentru a-l cunoaște mai multe persoane care au nevoie care au nevoie de serviciile pe care le propune. A investit banii proprii, de asemenea a apelat la credite pentru dezvoltarea companiei.

„Să împarți pliante în costum nu înseamnă nimic înjositor. Din contra, este o modalitate de a deveni cunoscut ca om și ca specialist. Respectiv, este un instrument care m-a făcut cunoscut.”

Concurența

Pentru Ion Guștiuc concurența nu este un impediment, din contra, o percepe ca pe un avantaj. Cu toate acestea, s-a confruntat cu concurența neloială, în care unii foloseau diverse metode ilegale pentru a-și atinge scopul.

„Pentru mine contează să fie concurența sănătoasă. În orice afacere sunt concurenți care îmbunătățesc nișa. Eu percep concurența ca pe o competiție care îți oferă șansa să devii mai bun.”

Pentru a fi mai bun, fondatorul companiei urmărește concurența din acest domeniu. Potrivit lui, până în anul 2021 urmărea peste 480 de companii ce oferă servicii de perfectare a actelor românești.

Serviciile cel mai des solicitate de moldoveni la JustConsult:

  • pașaport românesc;
  • permis de conducere românesc;
  • alocații pentru copil;
  • depunerea dosarului de la zero pentru cetățenia română;
  • programare la diverse servicii;
  • asistență juridică în diferite organe de control;

Potrivit fondatorului JustConsult, în pandemie mai mulți moldoveni au conștientizat importanța actelor românești și s-a observat intenția oamenilor de a obține aceste acte, numărul doritorilor s-a dublat, dacă nu chiar s-a triplat. Cu toate acestea, termenul de așteptare a crescut din cauza COVID-19.

Echipa

Ion Guștiuc spune că a reușit în acest domeniu datorită valorilor pe care le împărtășește: onestitate, corectitudine, cinste.

„Oamenii pe valori se adună. Mi-am adunat în echipa mea oameni care apreciază și împărtășesc aceste valori. Ce oameni aduni așa cheiță de succes ai.”

Pentru a-și motiva echipa, fondatorul JustConsult folosește metode precum: team buildinguri, suport financiare pentru evenimente în familie, etc.

„Om de succes”

La vârsta de 38 de ani, Ion Guștiuc se consideră un om de succes. Se simte împlinit datorită familiei frumoase, dar și a echipei care continuă să o dezvolte. Acum nu-i rămâne decât să savureze acest succes.

„Pentru moment trebuie să recunosc și să mă mulțumesc cu faptul că sunt un om de succes. Cu toate acestea nu reușesc să savurez acest succes, deoarece sunt nemulțumit și vreau să obțin mai multe. Bani nu mai vreau, vreau calitatea vieții și calitatea spirituală.”

Ion Guștiuc visează ca toții antreprenorii să fie transparenți cu clienții și angajații.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef al publicaţiei, Oleg Roldughin, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

„Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi”, a spus Roldughin.

Puțin dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate, a spus el.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

În cursul anchetei, Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul lui Putin de la Ghelendjik (ţinutul Krasnodar) construiesc de asemenea adăposturi private pentru preşedinte.

Numărul buncărelor private este net superior celor care pot fi identificate prin contracte oficiale sau alte documente.
Potrivit jurnalistului, un grup de muncitori a descoperit că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Ei au găsit din întâmplare aceste tuneluri. La scurt timp, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative, unii dintre ei fiind pasibili de pedeapsa cu închisoarea şi trebuind să părăsească Rusia.

Roldughin a adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a devenit preşedinte. De exemplu, ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 55 milioane de ruble (circa 902.000 dolari) pentru trei ascensoare.
„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, susţine Roldughin, care explică unde se află buncărele lui Putin.

Mai întâi există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Potrivit jurnaliştilor, celebrul sistem Metro-2 (denumire neoficială pentru buncărele clasificate anterior) leagă clădirile guvernamentale din Moscova (în principal Kremlinul) de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

Jurnaliştii de la Sobesednik au descoperit una din intrările secrete ale unui tunel în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.

Jurnaliştii au relatat că există zeci de instalaţii de acest tip în capitala Federaţiei Ruse în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). Multe dintre ele sunt concentrate de asemenea în jurul fostului teren viran numit Ramenki-43, unde ar exista un întreg oraş subteran, legat de Kremlin prin tuneluri.

În plus, există adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre.

Jurnaliştii cred că există un alt buncăr sub muntele Iamantau, într-un oraş bine ascuns în Ural într-un oraş numit Mejgorie, situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa.

„Formaţiunea teritorială administrativă închisă” (oraşe secrete, cunoscute sub numele de ZATO, în limba rusă), Mejgorie a apărut combinând două orăşele militare, Beloreţk-15 şi Beloreţk-16, situate la 20 km unul de altul. În general, se presupune că circa 15.000 de persoane locuiesc acolo. Nici măcar localnicii din regiune nu pot intra în oraş decât cu permise speciale.

Jurnaliştii subliniază că anumite lucrări la muntele Iamantau s-au intensificat în ultimul timp. S-au cheltuit mulţi bani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău