(FOTO) O terasă din centrul Chișinăului, evacuată de municipalitate! Autoritățile își propun să reabiliteze zona

18 Mai 2021, 11:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
18 Mai 2021, 11:59 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Municipalitatea continuă lupta cu terasele amplasate ilegal, cele care au contract expirat sau cu agenții economici care și-au încălcat obligațiunile. De această dată, a fost evacuată terasa amplasată la intersecţia străzii Mitropolit Bănulescu-Bodoni cu bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Edilul Capitalei, Ion Ceban a postat un mesaj pe Facebook în care susține că, în 2015, antreprenorul a încheiat un contract cu autoritățile municipale, iar după cinci ani, documentul a expirat. Astfel, agentul economic a fost rugat să evacueze construcția.

„Deoarece antreprenorul nu a evacuat benevol terasa, Pretura Buiucani evacuează astăzi terasa în cauză. Contractul de arendă între primăria Chişinău şi agentul economic a fost încheiat în aprilie 2015 şi fost stabilită inițial pe o perioadă de cinci ani. La expirarea termenului contractului, antreprenorul nu a eliberat suprafața ocupată și continua până în prezent să-şi desfășoare activitatea economică”, anunță Ceban.

Potrivit edilului, la începutul lunii, responsabilii de la Întreprinderea Municipală „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” a solicitat administratorului să elibereze trotuarul pe care era amplasată terasa, pentru realizarea lucrărilor silvotehnice, scrie Realitatea.md.

Agentul economic și-a asumat obligația să elibereze la prima cerere a primăriei terenul arendat pe cont propriu.

„În prezent Primăria Chişinău întreprinde toate acțiunile legale în vederea eliberării abuzive a spațiilor care sunt în domeniul public. Parcul Catedralei urmează să fie reabilitat, în prezent fiind lansate discuții despre organizarea concursului deschis de creație arhitecturală, pentru cel mai bun concept de amenajare a teritoriului Grădinii Publice „Ștefan cel Mare şi Sfânt” şi Parcul Catedralei”, a conchis edilul municipiului Chișinău.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 16:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 16:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Constructorul auto german Audi a venit cu un anunț neașteptat. Compania va renunța definitiv la producția de mașini cu motoare pe benzină și motorină. Acest lucru se va întâmpla din anul 2026, au transmis reprezentanții producătorului de automobile, scrie playtech.ro.

De asemenea, nici mașinile hibrid nu mai sunt pe lista celor de la Audi, constructorul urmând să renunțe și la producția acestora.

Prin urmare, fiecare nou model pe care Audi îl va aduce pe piață va fi complet electric, deoarece toate tipurile de hibrizi vor fi eliminate treptat și în aproximativ cinci ani de acum înainte.

Este important de menționat faptul că în anunțul celor de la Audi se menționează în mod special că nu se lansează un nou model, astfel încât vei putea cumpăra în continuare un model existent cu un motor pe benzină (și poate un diesel), pentru doar câțiva ani după 2026.

Viitorul producției celor de la Audi va fi canalizat exclusiv de mașini electrice. Mobilitatea electrică prin tarnziția către zona verde este obiectivul principal al celor de la Audi, asumat de majoritatea marilor constructori de mașini, în contextul urgenței climatice.

Grupului german Volkswagen AG, din care face parte divizia Audi, are planuri mari de viitor. Numai pentru 2021, constructorul bavarez și-a propus să livreze aproximativ un milion de vehicule electrice.

Pentru a-și schimba gama de producție, cei de la Audi au pus la bătaie investiții consistente. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani. Din această sumă uriașă, aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

În total, portofoliul grupului Volkswagen este alcătuit din 12 mărci. Cele mai cunoscute sunt Audi, VW, Porsche, Lamborghini, Bentley și Bugatti.