(FOTO) Vacanța de Paște 2022: Destinații ieftine pe care le putem vizita

14 Mart. 2022, 12:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mart. 2022, 12:06 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După doi ani de pandemie a mai izbucnit un război în țara vecină, Ucraina care a tensionat situația în Republica Moldova. În acest sens, tot ceea ce avem nevoie constă într-o vacanță: relaxare, plimbări, soare, plajă și mâncare bună. Întrucât se apropie Paștele și avem câteva zile de concediu le putem utiliza cu folos. Iată câteva destinații pe care le-am putea vizita cu ocazia sărbătorilor pascale.

Grecia

Grecia rămâne o destinație pentru toate anotimpurile, deși noi o asimilăm cu vacanța de vară. În acest an, Grecia a anunțat că sezonul turistic începe în luna martie, mai bine zis, a început deja.

Prin urmare, vacanța de Paște e un bun prilej de a vizita Grecia, mai ales că este posibil să nu fie foarte aglomerat. În această perioadă, agențiile de turism au pregătit și oferte accesibile. Nu vă faceți griji pentru zboruri, chiar dacă nu sunt disponibile din Chișinău, România te așteaptă.

Bulgaria

De asemenea, Bulgaria este o destinație perfectă pentru vacanța de Paște. Este posibil ca vremea să nu fie chiar cea mai călduroasă, dar cu puțin noroc prindeți zile bune pentru plajă.

Un alt avantaj este că, în Bulgaria poți ajunge ușor cu autocarul, iar prețurile sunt destul de accesibile.

Turcia

Renumită pentru sejururile all inclusive, Turcia revine și ea în atenția turiștilor din Republica Moldova. Hotelurile de patru sau cinci stele, cu plajă privată și sau piscină, sunt pe placul turiștilor care caută luxul la prețuri decente.

În cuplu sau în famlie, cu copiii, Turcia îi așteaptă pe turiști cu vreme bună, shaorma și baclava. Și în cazul Turciei, agențiile de turism au pregătit oferte pentru fiecare buzunar.

Egipt

Vedeta anului 2021, Egiptul rămâne pe scenă și în 2022, cu vreme bună și prețuri mai mult decât accesibile.

Resorturile de lux, în contrast major cu viața de zi cu zi a egiptenilor, îi fac pe turiști curioși și dornici de vacanțe în această țară.

Hurghada sau Sharm el Sheik sunt pregătite pentru turiști. Marea, plajele și soarele vă așteaptă să vă relaxați de probleme cotidiene. NU rata ocazia să ai parte de o vacanță.

Spania

Nu în ultimul rând, pentru cei care au un buget mai mare pentru vacanță, pe lista destinațiilor intră și Spania. În pași de dans, Spania așteaptă turiști, după un an în care, din cauza restricțiilor, turismul a fost pus la zid. Vremea caldă și cultura spaniolă vă așteaptă. Sunt o mulțime de destinații ce merită a fi vizitate în Spania, încât poți organiza o vacanță în fiecare an.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău