(FOTO/VIDEO) Cum arată și câți kilometri are cea mai lungă autostradă din lume. Străbate munți și deșerturi

09 Nov. 2021, 07:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Nov. 2021, 07:56 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate. Are 2.800 de kilometri și se află în China. 500 de kilometri traversează deșertul.

Autostrada Beijing – Urumqi a fost de curând finalizată şi uneşte capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur situată în nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi.

Pe data de 30 iunie, ultima secţiune a autostrăzii Beijing-Xinjiang, lungă de 2.822 de kilometri, s-a deschis traficului, ruta fiind pe deplin operaţională, informează China Daily.

Autostrada străbate 6 regiuni

Lungul drum străbate şase regiuni la nivel provincial: Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu, precum şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur.

Conform Ministerului chinez al Transporturilor, este a doua autostradă care leagă regiunea autonomă de celelalte părţi ale Chinei şi micșorează distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km, făcându-l cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est al țării asiatice.

Când a început construcția

Traseul, numerotat G7, este una dintre cele 7 autostrăzi ale Chinei care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Porțiunea de la Beijing s-a deschis traficului în 2014, în timp ce secţiunea Linbai din Xinjiang şi Mongolia Interioară a fost dată spre circulație în anul 2017. De asemenea, construcţia a început pe ultima secţiune din Xinjiang în anul 2019.

Ce înseamnă G7 pentru chinezi

Autostrada G7  va fi una dintre cele mai rapide dintre mai multe legături continentale rutiere şi feroviare eurasiatice existente. Această autostradă îşi are terminalul estic în Tianjin şi terminalul vestic în Rotterdam, Olanda.

În plus, se preconizează că G7 va spori cu mult comunicarea şi va înlesni dezvoltarea socială şi economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei, fiind în acelaşi timp foarte importantă în Iniţiativa Centurii şi Drumurilor şi în Planul de Dezvoltare Vestică, informează ministerul Transporturilor din China.

Nu în ultimul rând, G 7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

G7 este primul drum modern care traversează judeţul autonom Barkol Kazak din Xinjiang şi judeţul Yiwu, făcând călătoriile în şi în afara acestor zone mai convenabile. De asemenea, G 7 va aduce mai multe oportunităţi de afaceri localnicilor.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 10:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 10:36 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu alături de omologul său Volodimir Zelenski au făcut primele declarații înainte de începerea summit-ului Comunităţii Politice Europene.

„Reconfirmăm suportul pentru Ucraina care rezistă în fața agresiunii ruse. Am discutat despre proiectele comune, coridorul solidarității și despre viitorul european al celor două state. Ucraina asigură securitatea Republicii Moldova, iar pentru acest lucru îi mulțumesc președintelui Zelenski. Republica Moldova Respectă suveranitatea, integritatea și frontierele recunoscute internațional. Totodată, Chișinăul susține înființarea tribunalului internațional pentru judecarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina”, a declarat Maia Sandu în fața jurnaliștilor.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a arătat încântat să se afle în Republica Moldova.

„Mergem umăr la umăr cu Moldova în UE. Mulțumesc țării că găzduiește refugiații ucraineni care fug din calea războiului Federației Ruse. Nu vom uita acest lucru. Am discutat proiecte de colaborare ce vizează infrastructura și despre acordurile pe care le avem deja semnate. Am discutat și despre garantarea securității  nu doar a Ucrainei, dar și a Moldovei și a altor state din regiune în fața agresiunii Rusiei. Am vorbit cu mai mulți parteneri despere o potențială coaliție a sistemelor de apărare Patriot. Avem nevoie de inițiativa respectivă”, a puntat Zelenski.

Lideri din întreaga Europă se vor afla în cursul zilei de joi, 1 iunie, în Republica Moldova unde vor lua parte la al doilea summit al Comunităţii Politice Europene. Reuniunea este programată să se desfășoare la castelul MIMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău