O femeie i-a dat 300.000 de lire unui bărbat cunoscut pe internet. Credea că-și vor cumpăra casă împreună

09 Nov. 2021, 08:11
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Nov. 2021, 08:11 // Actual //  MD Bani

În mai 2019, Sophia a început să vorbească cu Aaron pe un site de dating. Ea voia să se căsătorească. Aaron a spus că și el vrea același lucru. Au vorbit mai mult și lucrurile au început să se miște rapid. Sophia a descoperit însă că a rămas și fără partener, și cu datorii de 300.000 de lire sterline, bani pe care i-a trimis bărbatului pe care nu l-a întâlnit niciodată față în față, relatează BBC.

Acum, femeia spuncă a fost victima unei „fraude romantice” și vrea ca aplicațiile de întâlniri să ia mai multe măsuri pentru a preveni astfel dsituații.

Sophia (al cărei numa fost schimbat, pentru a-i proteja identitatea), și bărbatul pe care îl credea partenerul ei au început să discute despre cumpărarea unei case împreună – fără să se întâlnească vreodată în viața reală. Privind în urmă, Sophia simte că Aaron i-a spus „multe minciuni” despre viitorul lor.

Ea spune că bărbatul a creat documente ipotecare false și e-mailuri către avocați. El îi vindea un vis, iar ea îl cumpăra – la propriu. Sophia i-a trimis lui Aaron sume uriașe de bani pe care acesta le cerea sub pretextul viitoarei lor casdvis.

Am luat împrumuturi de mii de lire și i-am dat toate economiile mele, care echivalează cu aproximativ 50.000-60.000 de lire sterline. Apoi am împrumutat mulți bani de la familie și prieteni”, a spus ea.

În total, Sophia spune că i-a trimis în jur de 300.000 de lire sterline.

Când Aaron i-a cerut încă 50.000 de lire sterline, Sophia a decis că e momentul să pună întrebări. A sunat la bancă, unde credea că are un cont comun cu Aaron. I-au spus că numele ei nu figura pe cont.

Am simțit că se crapă pământul sub mine. Nu-mi venea să cred. Mă simțeam ca într-un coșmar”, spune ea.

Auzi povești, citești povești, auzi despre poveștile altora, dar crezi că ție nu ți se va întâmpla niciodată. Dar s-întâmplat, pentru că nu-ți dai seama de abuzul emoțional”, adaugă ea.

Sophia a început să facă investigații asupra presupusul ei partener și să afle dacă lucra acolo unde i-a spus că lucrează.

Mi-au spus că nimeni cu acest nume nu lucrează acolo. De fapt, tipul de la Barclays a spus: „Trebuie să închizi și să suni imediat la poliție”, povesteștSophia.

A făcut acest lucru, iar poliția investighează cazul din ianuarie 2020, dar deocamdată nu au fost făcute arestări.

După doi ani, Sophia și-a recuperat o partdin bani, deoarecinstanța a decis că femeia a fost victima unei înșelătorii. simte că se află într-o poziție mult mai bună.

Sophia nu estsingura victimă a escrocilor sentimentali. Potrivit UK Finance, între 2019 și 2020 a existat o creștere cu 20% a fraudelor bancare legate de escrocherii romantice.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău