FOTO, VIDEO La Chișinău a avut loc Gala Voluntarilor. Au fost premiați cei mai activi și implicați tineri

08 Dec. 2023, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

22 de voluntari din cadrul organizațiilor non-guvernamentale de tineret, Centrelor de Tineret din Chișinău, grupurilor de inițiativă, au fost premiați în cadrul primului Festival Municipal al Voluntarilor din Chișinău, ediția I.

Potrivit Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, evenimentul a avut loc pentru a recunoaște și a aprecia devotamentul și contribuția excepțională a tinerilor pasionați de domeniul voluntariatului.

Așadar, voluntarii au fost premiați în următoarele categorii:

  • Cel mai activ/ă Voluntar / Voluntară a anului 2023;
  • Coordonatorul/coordonatoarea de voluntari al anului 2023;
  • Proiectul remarcabil de voluntariat al anului 2023;
  • Structuri orientate spre implementarea activităților de voluntariat.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost recunoscuți și premiați participanții la Maratonul Voluntarilor, desfășurat în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului la Chișinău. Organizatorii spun că la concurs au fost depuse peste 50 de dosare.

„În anul 2023, peste 180 de tineri voluntari din Centrele de Tineret, Consiliile de Tineret, Organizațiile neguvernamentale, asociații de studenți, au participat la o școală de vară dedicată voluntarilor. Scopul a fost stabilirea de parteneriate și dezvoltarea domeniului de voluntariat, consolidând astfel legăturile între tineri și comunitate”, precizează autoritățile.

Este de menționat că, în ultimii 4 ani, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a emis aproximativ 350 de carnete de voluntariat și a implicat peste 2000 de voluntari în diverse proiecte, subliniind angajamentul ferm față de promovarea valorilor voluntariatului și a implicării active a tinerilor în transformarea pozitivă a societății.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău