FOTO, VIDEO La Chișinău a avut loc Gala Voluntarilor. Au fost premiați cei mai activi și implicați tineri

08 Dec. 2023, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

22 de voluntari din cadrul organizațiilor non-guvernamentale de tineret, Centrelor de Tineret din Chișinău, grupurilor de inițiativă, au fost premiați în cadrul primului Festival Municipal al Voluntarilor din Chișinău, ediția I.

Potrivit Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, evenimentul a avut loc pentru a recunoaște și a aprecia devotamentul și contribuția excepțională a tinerilor pasionați de domeniul voluntariatului.

Așadar, voluntarii au fost premiați în următoarele categorii:

  • Cel mai activ/ă Voluntar / Voluntară a anului 2023;
  • Coordonatorul/coordonatoarea de voluntari al anului 2023;
  • Proiectul remarcabil de voluntariat al anului 2023;
  • Structuri orientate spre implementarea activităților de voluntariat.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost recunoscuți și premiați participanții la Maratonul Voluntarilor, desfășurat în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului la Chișinău. Organizatorii spun că la concurs au fost depuse peste 50 de dosare.

„În anul 2023, peste 180 de tineri voluntari din Centrele de Tineret, Consiliile de Tineret, Organizațiile neguvernamentale, asociații de studenți, au participat la o școală de vară dedicată voluntarilor. Scopul a fost stabilirea de parteneriate și dezvoltarea domeniului de voluntariat, consolidând astfel legăturile între tineri și comunitate”, precizează autoritățile.

Este de menționat că, în ultimii 4 ani, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a emis aproximativ 350 de carnete de voluntariat și a implicat peste 2000 de voluntari în diverse proiecte, subliniind angajamentul ferm față de promovarea valorilor voluntariatului și a implicării active a tinerilor în transformarea pozitivă a societății.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău