Fundația Bill & Melinda Gates și-a vândut toate acțiunile Apple și Twitter

25 Mai 2021, 07:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
25 Mai 2021, 07:14 // Actual //  Otilia Cotruța

Fundația Bill & Melinda Gates și-a vândut toate acțiunile Apple și Twitter chiar înainte ca cuplul miliardar să anunțe divorțul.

 

Cu câteva săptămâni înainte ca Bill și Melinda Gates să-și anunțe divorțul la începutul lunii mai, fundația cu numele lor a vândut acțiuni în valoare de sute de milioane de dolari în Apple și Twitter.

Documentele Comisiei de valori mobiliare și de schimb de la Fundația Bill & Melinda Gates, raportate pentru prima dată de Barron’s duminică, au dezvăluit că fundația și-a vândut întreaga miză în Apple și Twitter de la sfârșitul lunii martie.

De la anunțul divorțului, aproximativ 4 miliarde de dolari în stoc au fost transferați de la Bill către Melinda. Bill este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o valoare netă estimată la aproximativ 146 miliarde de dolari.

Se pare că Bill și Melinda nu au un acord prenupțial și se bazează pe un „contract de separare” pentru a împărți activele. Un acord prenupțial stabilește un acord contractual în caz de divorț, dar un contract de separare este mai puțin formal – este un acord legal care stipulează drepturile și obligațiile fiecărei părți, cum ar fi întreținerea și custodia copilului, care nu implică o instanță.

În dosarul de divorț al lui Gateses se spunea căsătoria lor este „iremediabil ruptă” și solicită împărțirea bunurilor în conformitate cu contractul de separare.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.