Ce va face Melinda Gates cu averea sa obținută după divorț. La ce se așteaptă analiștii

12 Mai 2021, 15:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 15:16 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După decenii de implicare în scopuri caritabile, Melinda Gates a devenit un model de filantropie, iar după divorțul de Bill Gates, va continua să facă același lucru, scrie CNN. 

În 2015, miliardara și-a creat propria companie de investiții și incubare, Pivotal Ventures.

„După ce am deschis fundația noastră, am început să petrec timp cu femeile din întreaga lume și să înțeleg mai bine impactul inegalității de șanse asupra vieții femeilor și a fetelor”, a declarat Melinda anul trecut.

În iunie 2020, prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a colaborat cu fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, pentru a lansa un program referitor la egalitatea de șanse. Prin program, se vor acorda 30 de milioane de dolari organizațiilor cu cele mai bune idei pentru a ajuta la extinderea influenței femeilor în Statele Unite până în anul 2030. Au fost alese zece finaliste, iar câștigătorii vor fi anunțați în această vară.

Prin Pivotal Ventures, Melinda Gates a condus mai multe inițiative privind sănătatea mintală, concentrându-se în special pe tinerii de culoare și pe comunitatea LGBTQ+ din SUA.

În aprilie, a ajutat la înființarea Sound It Out, o campanie care îi ajută pe părinți să-și înțeleagă mai bine elevii de gimnaziu.

Melinda Gates s-a implicat frecvent în ceea ce privește accesul la vaccinuri, cel mai recent fiind în timpul pandemiei de COVID-19.

În total, Fundația Bill și Melinda Gates a donat mai mult de 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini campania de vaccinare anti COVID-19.

Scoaterea oamenilor din sărăcie a fost mult timp o prioritate pentru Fundația Bill și Melinda Gates.

„Primul pas este să ne asigurăm că toți oamenii au acces la tehnologie, iar în acest moment miliarde de persoane încă nu au acces”, a explicat miliardara.

În 2019, Melinda Gates a scris pe Twitter că accesul la contraceptive rămâne cel mai mare antidot împotriva sărăciei, în întreaga lume.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo