Opinie: Reformele din sectorul bancar din Moldova sunt de succes

25 Mai 2021, 07:05
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
25 Mai 2021, 07:05 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Țările de Jos consideră că reformele din sectorul bancar din Moldova sunt de succes și pledează pentru continuarea lor. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Ambasadei Țărilor de Jos în Moldova, Floris van Eijk, în cadrul unei întrevederi cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Potrivit unui comunicat emis de Banca Națională a Moldovei, părțile au discutat despre progresele realizate în sectorul financiar și bancar al Moldovei, menținându-și rezistența la provocările pandemiei, precum și consolidând cooperarea dintre Moldova și Țările de Jos în sectorul financiar și bancar și perspectivele dezvoltare. Șeful BNM a vorbit despre experiența cooperării dintre Banca Națională a Moldovei și autoritățile olandeze din ultimii ani în mai multe domenii bancare.

Acestea includ, printre altele, supravegherea bancară, guvernanța corporativă, conformarea prudențială, gestionarea riscurilor și alte îmbunătățiri care au consolidat sectorul. Octavian Armașu a apreciat, de asemenea, deschiderea Țărilor de Jos pentru acordarea consultărilor și asistență tehnică în domeniul activității Băncii Naționale.

La rândul său, Floris van Eijk a subliniat necesitatea continuării reformelor bancare în Moldova.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău