Gaburici: Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediu

13 Oct. 2021, 14:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2021, 14:43 // Actual //  Lupu Eduard

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediu, dar și pentru societate și economie. Schimbările climatice și încălzirea globală de la un an la altul, a declarat, în cadrul evenimentului “Peace, Diversity and our Common Humanity”,  Chiril Gaburici, membru activ la Centrul Internațional Nizami Ganjavi.

Potrivit lui, observațiile arată că există o creștere a temperaturii medii globale a apei oceanului care, ca rezultat, afectează topirea gheții și duce la creșterea nivelului apei în mări.

”Fostul economist șef al Băncii Mondiale Nicholas Stern susținea că schimbările climatice sunt cel mai mare eșec de până acum, cu un impact uriaș asupra noastră. Totul a început cu o dezvoltare foarte rapidă cu utilizarea petrolului și o generare uriașă de energie, care s-a reflectat prin creșterea numărului de automobile, dar și a utilajelor de transport. Toată această dezvoltare este fără precedent în istoria umanității. Evoluțiile ne-au dus la ideea că putem consuma și putem produce fără limite. Mentalitatea și comportamentele umane au început să fie cam inadecvate, aș spune: am început să producem o mulțime de deșeuri, avem un consum risipitor de energie și, desigur, un consum risipitor de apă. Am început procesul de defrișare pentru încălzire sau pentru producția de mobilă și așa mai departe și, de asemenea, folosim o mulțime de produse care nu sunt biodegradabile”, a mai punctat Gaburici.

Evenimentul “Peace, Diversity and our Common Humanity” a avut loc în data de 4-5 octombrie, curent la Geneva și s-a axat pe provocările cu care se confruntă statele lumii. Este vorba de schimbările, climatice, egalitate în dezvoltarea durabilă și securitate. În cadrul evenimentului au participat invitați din mai multe țări.

 

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie