Germania, bogată în numerar, este aspru criticată pentru că nu combate spălarea de bani

26 Aug. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Aug. 2022, 04:46 // Actual //  Lupu Eduard

Germania a fost criticată de un organism mondial de supraveghere pentru că nu face suficient de mult pentru a combate spălarea de bani, de exemplu, pentru că nu a trimis în judecată decât foarte puţini infractori, deşi este unul dintre cele mai mari centre de numerar din lume.

Raportul Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (GAFI), un organism global pentru a combate criminalitatea financiară, dă o lovitură dură poziţiei Germaniei, care se mândreşte cu o reputaţie de probitate.

Evaluarea evidenţiază o serie de deficienţe, inclusiv lipsa de control al celor care manipulează sume mari de bani, cum ar fi agenţii imobiliari, adăugând că, deşi Germania a înţeles riscurile, nu a făcut suficient pentru a le aborda, conform agenţiei de presă Reuters.

GAFI a criticat, de exemplu, natura dezarticulată a supravegherii, cu peste 300 de autorităţi regionale responsabile de monitorizare, precum şi lipsa de personal.

Scorul Germaniei este cu mult în urma Franţei, care a fost, de asemenea, evaluată recent de GAFI. Această clasare slabă înseamnă că Germania va trebui acum să raporteze anual organismului, în anii următori, cu privire la progresele înregistrate în remedierea deficienţelor.

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a recunoscut problema şi s-a angajat să centralizeze controlul, să angajeze personal suplimentar şi să modernizeze tehnologia autorităţilor.

Noi ne ocupăm de peştii mici, în timp ce peştii mari scapă„, a declarat el jurnaliştilor la începutul acestei săptămâni, înainte de publicarea raportului, adăugând că va intensifica eforturile de „urmărire a banilor„.

GAFI a declarat că Germania a trimis în judecată aproximativ 1.000 de persoane pentru spălare de bani în 2020, în ciuda deschiderii a peste 37.000 de anchete, un nivel de condamnări pe care l-a considerat „foarte mic”.

Germania are mai multe bănci decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, în timp ce mulţi germani preferă să folosească numerar, despre care GAFI a spus că reprezintă trei sferturi din tranzacţii. Nu există o limită superioară tranzacţiile în numerar.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău