Goana după trilionul de dolari! Avocații strâng bani pentru a sechestra bunurile rușilor sancționați

19 Aug. 2022, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Aug. 2022, 10:07 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce politicienii din țările occidentale se gândesc dacă activele rusești blocate pot fi folosite pentru a compensa pierderile Ucrainei, avocații specializați în cazuri complexe au preluat cazurile, deja.

La scurt timp după invazia rusă, un număr de avocați occidentali au creat Alianța pentru Justiție din Ucraina (UJA) pentru a sprijini guvernul și poporul Ucrainei, inclusiv prin dezvoltarea de strategii juridice pentru a-i aduce pe cei responsabili de război în fața justiției. Partenerii Alianței includ anchetatori, inclusiv Bellingcat. Acum, a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri pentru a iniția procese pentru a avea acces la bunurile rușilor sancționați.

Potrivit acestora, avocații apelează la fonduri speculative, birouri de familie, firme de finanțare a proceselor cu o propunere similară. Dacă procesele au succes, fondurile câștigate vor merge în Ucraina, iar investitorii vor primi o cotă de la aceștia (ceea ce nu este specificat).

Alianța pentru Justiție estimează bunurile rușilor sancționați la un trilion de dolari.

„McCue Jury & Partners sunt avocați fără compromisuri pentru orice client care trebuie să lupte. Suntem o companie recunoscută la nivel internațional care rezolvă cu succes cazuri dificile și complexe împotriva adversarilor dificili. Echipa noastră este prima care este contactată în caz de criză sau nedreptate flagrantă”, se arată în mesajul unei renumite companii de avocatură care face parte din UJA.

Acțiunile avocaților îi pot ajuta pe politicienii occidentali care nu au găsit încă o justificare legală pentru confiscarea bunurilor înghețate ale rușilor care au căzut sub sancțiuni, notează Bloomberg, citat de moscowtimes.ru. De asemenea, Alexei Navalnîi reproșează guvernelor occidentale lipsa de hotărâre: din 200 de persoane din lista Forbes, au fost aplicate sancțiuni doar împotriva a 46, în timp ce unii oameni de afaceri și oficiali pot călători în voie în lume și dețin bunuri în Occident. El a cerut pedepsirea tuturor „oligarhilor și funcționarilor corupți ai lui Putin.

Sistemul de finanțare a litigiilor este în vigoare în Marea Britanie de câteva decenii. Companiile specializate evaluează riscurile și perspectivele de despăgubire, pot acorda împrumuturi caselor de avocatură sau pot oferi investiții – venitul reprezintă o parte din suma câștigată. Există și fonduri de investiții care investesc în litigii. Investitorii tradiționali din acest sector sunt fondurile speculative, birourile de familie (care gestionează activele uneia sau mai multor familii), administratorii de avere, investitorii privați bogați.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău