Hackerii au ajutat-o să-și recupereze averea pierdută în Bitcoin. A uitat datele de logare la portofelul virtual

10 Feb. 2022, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Feb. 2022, 15:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Statele Unite care a cumpărat în urmă cu mulți ani câțiva bitcoini și a uitat datele de logare la portofelul virtual a apelat la ajutorul a doi hackeri pentru a-și recupera monedele virtuale, care între timp își măriseră valoarea de peste 600 de ori.

Rhonda Kampert este unul dintre investitorii vechi în moneda virtuală. Ea a cumpărat șase bitcoini în 2013, când valorau circa 80 de dolari bucata și erau încă un subiect de nișă pe internet.

În anul următor, a cheltuit o parte din ei, apoi a uitat de investiție.

Însă câțiva ani mai târziu, în 2017, când a auzit la știri că valoarea monedei a crescut la aproape 20.000 de dolari, femeia, care trăiește în Illinois, SUA, a mers repede la calculator să se logheze în contul ei, pentru a-și vinde monedele.

Numai că a apărut o problemă: nu mai știa contul pentru a se loga la portofelul virtual în care își ținea monedele.

„Mi-am dat seama că lipsesau câteva cifre din contul de identificare. Aveam un bilețel cu parola, dar nu mai știam contul de logare”, a spus ea, potrivit BBC. „A fost groaznic. Am încercat totul timp de mai multe luni, dar degeaba. Într-un final, am renunțat.”

Asta până primăvara trecută, când bitcoinul depășise 50.000 de dolari, de peste 600 de ori mai mult decât plătise Rhonda în urmă cu opt ani. Acest lucru a făcut-o să caute pe internet până a dat peste vânătorii de monede crypto Chris și Charlie Brooks, tată și fiu.

„După ce am vorbit cu ei online, am căpătat destulă încredere să le dau toate detaliile pe care mi le puteam aminti. Apoi am așteptat”, spune Rhonda. „În cele din urmă, ne-am așezat toi într-un video call și am privit la ce se întâmplă. Chris a deschis portofelul și cu asta s-a terminat. Am fost atât de fericită!”, a mai spus ea.

La momentul respectiv, cei 3,5 bitcoini pe care îi mai avea în portofel valorau 175.000 de dolari.

„Le-am dat lui Chris și Charlie comisionul lor de 20%, apoi primul lucru a fost să scot 10.000 de dolari pentru a o ajuta pe fata mea, Megan, cu taxele la facultate.”

Restul sumei îl păstrează într-un portofel hardware, un dispozitiv asemănător unui stick USB, care stochează detaliile ei offline. Datele de logare sunt bine depozitate în memoria ei.

Rhonda speră că monedele, care acum valorează circa 43.000 de dolari fiecare, să crească din nou în valoare. Ea își descrie rezerva ca pe un fond de pensii când va dori să renunțe la jobul ei de trader în criptomonede.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău