Hotelurile din Grecia în care camerele s-au scumpit cu 110%: „Este o mare surpriză”

07 Iul. 2022, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Iul. 2022, 16:41 // Actual //  Lupu Eduard

Prețul camerelor de hotel din Grecia a crescut la cote astronomice comparativ cu 2019, potrivit unei cercetări publicate săptămâna aceasta de un furnizor de informații turistice.

Potrivit unui raport al Mabrian Technologies, prețul mediu al unei camere de hotel de 5 stele în Grecia a crescut cu 110% față de 2019, cu un an înainte de pandemia COVID-19.

Prețul unei camere de hotel de 4 stele a crescut cu 62,7 la sută, iar cel al unei camere de 3 stele a crescut cu 19,2 la sută.

Mabrian Technologies, care a efectuat un studiu al prețurilor medii ale hotelurilor în funcție de tipul de cameră pentru toate principalele destinații mediteraneene, spune că „Grecia este o mare surpriză”.

Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă în Grecia, așa cum este anunțat în perioada de vârf între 25 iulie și 7 august, este următorul:

5 stele: 338 euro (352 USD)

4 stele: 192 euro (200 USD)

3 stele: 118 euro (123 USD)

Grecia este în prezent cea mai scumpă din Marea Mediterană în ceea ce privește hotelurile de 4 și 3 stele, și a treia cea mai scumpă pentru hotelurile de 5 stele sub Franța, cu un preț mediu pe noapte de 419 euro și Italia la 400 de euro.

„Cu puține excepții, toate principalele destinații mediteraneene înregistrează creșteri modeste ale prețurilor medii din 2019 la hotelurile de trei, patru și cinci stele”, a declarat directorul de vânzări și marketing Mabrian, Carlos Cendra, potrivit greekreporter.com.

Cercetarea arată că Franța este principala excepție, cu o scădere de 12% și 11,3% a prețurilor pentru hotelurile de trei, respectiv patru stele.

„Dar merită subliniat că nu toate sunt vești proaste, deoarece hotelurile sale de cinci stele sunt încă cele mai scumpe din regiune, cu 419 de euro pe noapte și cu 13,2% în creștere față de 2019”, a spus Cendra.

Între timp, prețurile Egiptului au crescut dramatic în toate cele trei categorii, la 25%, 40,9% și 48,3%.

„Dar Grecia este adevărata vedetă aici, hotelurile de patru și cinci stele înregistrând o creștere de 62,7% și, respectiv, de 110%”, a adăugat el.

În multe dintre cele mai populare insule, cum ar fi Mykonos și Santorini, este imposibil să găsești o cazare disponibilă pentru mai puțin de 100 de euro (103 USD) pe noapte. Salariul minim pentru un muncitor cu normă întreagă în Grecia este de puțin peste 700 de euro.

În Mykonos, unele șezlonguri de la baruri, restaurante și cluburi exclusive pe plajă pot costa aproape la fel de mult ca salariul minim lunar din Grecia.

Pe lângă creșterea ratelor inflației, care este un fenomen global, prețurile în Grecia au crescut constant de-a lungul anilor din cauza turismului excesiv.

Supraturismul se referă la supraaglomerarea cauzată de o cantitate masivă de turiști care vizitează un loc la un moment dat și, de obicei, duce la dificultăți atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Fenomenul a fost înregistrat în întreaga lume, precum și în multe zone ale Greciei în timpul lunilor de vară.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău