Iarna bate la ușă. Drumarii – cu tehnică insuficientă și ridică din umeri

13 Nov. 2021, 18:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Nov. 2021, 18:50 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu împreună cu Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan au vizitat una din întreprinderile statului, “Drumuri Criuleni” pentru a verifica pregătirea către sezonul de iarnă 2021-2022, potrivit Administrației de Stat a Drumurilor.

Activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antreprinză. S.A. “Drumuri Criuleni” își desfășoară activitatea contractuală pe circa 460 de km de drum din raioanele Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, cât și municipiul Chișinău.

Constat că lucrurile nu stau tocmai bine, în mod special ce ține de dotarea tehnică. Voi continua vizitele şi la alte întreprinderi responsabile de întreținerea drumurilor. Totodată, săptămâna viitoare mă voi întâlni cu directorii întreprinderilor ca să analizăm necesitățile şi măsurile care trebuie întreprinse pentru asigurarea unei circulații adecvate pe drumurile țării, pe timp de iarnă”, a comunicat Andrei Spînu.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice S.A. “Drumuri Criuleni” preconizează antrenarea a 53 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere, tractoare cu pneuri dotate cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare).

Directorul S.A. “Drumuri Criuleni”, Alexandru Popov a informat că sunt pregătite peste 1895 de mii de tone de material antiderapant, 1833 mii de tone de sare tehnică și 2972 mii de tone de nisip, pentru combaterea ghețușului pe drumurile publice. Urmează să mai fie achiziționate sare tehnică și nisip/savură.

Monitorizăm în permanență pregătirea companiilor către sezonul de iarnă, pentru a ne convinge că vom înlătura operativ orice dificultate la trafic în această perioadă. În acest scop, începând cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcţionează serviciul în regim „Non-stop” al ASD”, a informat Sergiu Bejan.

Realitatea Live

30 Ian. 2023, 10:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Ian. 2023, 10:19 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) organizează în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova” un eveniment dedicat antreprenoriatului social. Atelierul va avea loc pe data de 3 februarie și este realizat în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact.

 „Vă invităm să beneficiați de oportunitatea de a trăi o nouă experiență în compania celor mai cunoscuți actori ai antreprenoriatului social din țara noastră, de a interacționa și a afla cele mai noi schimbări în domeniu, toate menite să asigure o mai bună colaborare și sinergie a antreprenorilor sociali”, se adresează vicepreședintele CCI a RM, Natalia Calenic către comunitatea antreprenorilor sociali din țară. 

Astfel, pe data de 3 februarie curent, CCI a RM organizează atelierul informativ „Antreprenoriatul social în Republica Moldova: Realități și Perspective”. Evenimentul va reuni experți din cadrul Fundației Est-Europene, Centrului „CONTACT” precum și implementatori ai huburilor destinate afacerilor sociale.

Obiectivul principal al evenimentului este promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova, în special îmbunătățirea cadrului legal în domeniul antreprenoriatului social a Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul atelierului vor fi discutate și   motivele pentru care antreprenorii din Republica Moldova sunt reticenți față de acest domeniu și desigur, cum poate fi promovat acest model de business printre antreprenorii clasici. 

Atelierul informativ „Antreprenoriatul social în Republica Moldova: Realități și Perspective” va avea loc în data de 3 februarie 2023, începând cu ora 12:30, în incinta Centrului Internațional de Expoziții  „Moldexpo”, (mun. Chișinău str. Ghioceilor nr. 1) pavilionul Central, et. II, sala de conferinţe.

Acest eveniment este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău