Iarna bate la ușă. Drumarii – cu tehnică insuficientă și ridică din umeri

13 Nov. 2021, 18:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Nov. 2021, 18:50 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu împreună cu Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan au vizitat una din întreprinderile statului, “Drumuri Criuleni” pentru a verifica pregătirea către sezonul de iarnă 2021-2022, potrivit Administrației de Stat a Drumurilor.

Activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antreprinză. S.A. “Drumuri Criuleni” își desfășoară activitatea contractuală pe circa 460 de km de drum din raioanele Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, cât și municipiul Chișinău.

Constat că lucrurile nu stau tocmai bine, în mod special ce ține de dotarea tehnică. Voi continua vizitele şi la alte întreprinderi responsabile de întreținerea drumurilor. Totodată, săptămâna viitoare mă voi întâlni cu directorii întreprinderilor ca să analizăm necesitățile şi măsurile care trebuie întreprinse pentru asigurarea unei circulații adecvate pe drumurile țării, pe timp de iarnă”, a comunicat Andrei Spînu.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice S.A. “Drumuri Criuleni” preconizează antrenarea a 53 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere, tractoare cu pneuri dotate cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare).

Directorul S.A. “Drumuri Criuleni”, Alexandru Popov a informat că sunt pregătite peste 1895 de mii de tone de material antiderapant, 1833 mii de tone de sare tehnică și 2972 mii de tone de nisip, pentru combaterea ghețușului pe drumurile publice. Urmează să mai fie achiziționate sare tehnică și nisip/savură.

Monitorizăm în permanență pregătirea companiilor către sezonul de iarnă, pentru a ne convinge că vom înlătura operativ orice dificultate la trafic în această perioadă. În acest scop, începând cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcţionează serviciul în regim „Non-stop” al ASD”, a informat Sergiu Bejan.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău