IMPORTANT! Lucrările de calitate necorespunzătoare nu vor fi recepționate de ASD

28 Oct. 2021, 11:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 11:27 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În urma unei ședințe între Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) și antreprenorii, care execută lucrări de reparație a drumurilor naționale, s-a anunțat că lucrările de calitate necorespunzătoare nu vor fi recepționate de ASD.

În cadrul ședinței, antreprenorilor le-a fost comunicat că nu vor fi recepționate lucrările, la care nu corespund rezultatele încercărilor de laborator cu normele de referință.

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan a accentuat că agenții economici vizați posibil folosesc agregate în care este prezentă argila, aceasta fiind cauza indicelui de absorbție neconform în testele efectuate.

„Nu vor fi acceptate lucrări, care nu au fost verificate. Este imposibil să ai așa rezultate la încercările de laborator, dacă utilizezi materiale calitative și respecți cerințele contractuale. Vreau ca la ASD să se vorbească despre drumuri, nu despre bani. Lucrurile trebuie să se schimbe, e necesar să fim transparenți, corecți și să eliminăm corupția în acest domeniu pentru ca să avem drumuri calitative”, a reiterat Sergiu Bejan.

În context, a fost abordată și inițierea procedurii de elaborare a unei liste negre a antreprenorilor care execută necorespunzător lucrările, pentru ca aceștia să nu fie admiși în cadrul următoarelor achiziții publice.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei