Încă o ”spargere” în lumea Bitcoin: hackerii ar fi furat până la 90 de milioane de dolari în criptomonede

20 Aug. 2021, 10:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Aug. 2021, 10:35 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

„Spargerile” din lumea criptomondelor iau am amploare în ultima perioadă. De această dată, hackerii au atacat Liquid, platforma globală de tranzacționare a criptomonedelor, din Japonia. În urma atacului, infractorii cibernetici au furat active digitale în valoare de mai multe zeci de milioane de dolari.

Despre atac au anunțat chiar reprezentanții platformei printr-o postare pe Twitter. Potrivit acestora retragerile și realizarea de depozite au fost suspendate, iar activele neafectate au fost mutate către portofele de criptomonede offline (Cold Wallets), care nu sunt conectate la Internet.

Volumul total al criptomonedelor furate de către atacatorii cibernetici nu a fost încă determinat, însă un reprezentant al companiei OKLink, specializată și în cercetarea evoluției pe care o are industria activelor digitale, a estimat o pagubă de până la 90 de milioane de dolari, punctează coindesk.com.

”Momentan investigăm situația, vă vom ține la curent cu evoluția anchetei”, au precizat reprezentanții platformei de tranzacționare care au adăugat că realizarea depozitelor și retragerile sunt suspendate.

Platforma japoneză de tranzacționare a luat legătura cu alți jucători din industrie, cărora le-a cerut să blocheze tranzacțiile provenite de pe adresele care au legătură cu atacul derulat asupra lor.

CEO-ul platformei KuCoin, Johny Lyu, a declarat că platforma sa a fost informată în legătură cu incidentul și a blocat deja adresele portofelelor de criptomonede folosite de către hackeri. Până la momentul redactării acestei știri, platforma japoneză identificase 9 adrese unde hackeri au transferat fondurile furate.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Toți consumatorii noncasnici vor primi compensații pentru primii 500 metri cubi (m.c.) de gaze consumați lunar, în perioada ianuarie-martie anul curent, în valoare de 12,27 lei (fără TVA) per 1 m.c.

Mecanismului de compensare, potrivit Ministerului Economi, sunt supuse și unele companii cu activități de bază, stabilite conform Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM).

Agenții economici selectați după acest clasificator vor primi compensații, în cazul în care factura lunară la gaze (fără TVA) reprezintă cel puțin 5% din valoarea livrărilor de mărfuri și servicii din luna respective. Valoarea totală pentru un consumator noncasnic, pe o perioadă de o lună, nu trebuie să depășească suma de 1,5 milioane lei. Din suma compensată se va exclude compensarea doar pentru primii 500 m.c.

Depunerea ultimei cereri la compensații, trebuie să aibă loc până la data de 12 mai 2023.

Agenții economici pot solicita compensațiile pentru gaze prin intermediul ghișeului unic de raportare electronică: https://raportare.gov.md/, completând formularul de solicitare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău