Incendiu puternic la un hotel din Eforie. Turiștii au fost evacuați cu macaraua, de pe acoperiș

07 Sept. 2021, 09:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Sept. 2021, 09:05 // Actual //  Otilia Cotruța

Este panică în Eforie Sud după ce un incendiu a izbucnit la un hotel. În urmă cu scurt timp, turiștii au fost evacuați cu macaraua de pe acoperișul clădirii, scrie Antena3.ro.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 04:00, au fost primite mai multe apeluri la numărul de urgență 112, prin care turiștii aflați în clădire cereau ajutor.

La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere, două autoscări, o mașină de descarcerare și mai multe ambulanțe atât de la SMURD, cât și de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În total, 40 de pompieri și paramedici au intervenit pentru a-i ajuta pe cei 83 de oameni aflați în hotel, între care 79 de turiști și 4 angajați ai hotelului.

47 dintre aceștia au reușit să se autoevacueze până la venirea pompierilor, însă alți 36 au fost evacuați de la fața locului, mare parte dintre ei cu ajutorul autoscărilor, de pe acoperișul clădirii.

Din fericire, toate persoanele au fost evacuate cu succes, fiind în afara oricărui pericol. O singură persoană a fost intoxicată cu fum, mai exact un angajat al hotelului, însă și aceasta era conștientă și cooperantă în momentul în care a fost transportată la spital.

Incendiul a fost lichidat la aproximativ o oră de la izbucnire, iar cauza acestuia, din primele informații, ar fi un scurtcircuit la un boiler din camera tehnică a hotelului.

Astăzi, conducerea hotelului va trebui să hotărască ce se va întâmpla cu turiștii. Mai exact, dacă aceștia vor fi relocați în alte unități de cazare sau își vor primi banii înapoi.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău