Kim Kardashian, criticată pentru promovarea crypto: Dacă le cumperi, ar trebui să fii pregătit să-ți pierzi toți banii

07 Sept. 2021, 08:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2021, 08:59 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Kim Kardashian a fost criticată pentru promovarea unei criptomonede netestate pe Instagram, de către șeful Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie.

Charles Randell a declarat că doamna Kardashian „i-a cerut 250 de milioane de adepți să speculeze cu jetoane cripto” promovând un anunț pentru Ethereum Max.

El l-a numit „un simbol digital speculativ creat cu o lună înainte de dezvoltatori necunoscuți”. Și a acuzat influenții că au alimentat „iluziile bogăției rapide”.

Domnul Randell vorbea la Simpozionul Internațional Cambridge privind criminalitatea economică.

Președintele FCA a declarat că postarea pe Instagram a doamnei Kardashian, despre care a menționat că a fost corect marcată ca o reclamă, ar fi putut fi „promovarea financiară cu cea mai mare acoperire de public din istorie”.

Jetonul promovat Ethereum Max a fost, a subliniat el, să nu fie confundat cu criptomoneda Ethereum.

“Nu pot spune dacă acest simbol specific [Ethereum Max] este o înșelătorie”, a spus el.

“Dar influențatorii de pe rețelele de socializare sunt plătiți în mod obișnuit de escroci pentru a-i ajuta să pompeze și să arunce noi jetoane pe baza speculațiilor pure. Unii influențatori promovează monede care se dovedesc pur și simplu să nu existe deloc”, a spus el.

„Dacă le cumperi, ar trebui să fii pregătit să-ți pierzi toți banii”, a spus el.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală