Influencerii din Republica Moldova câștigă averi din Instagram! Cât vor pentru o postare

26 Oct. 2022, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Oct. 2022, 15:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Nu toți au posibilitatea să devină influenceri, dar cei care reușesc să devină celebri obțin sume bunicile din activitatea lor de pe Instagram. Blogherii sunt plătiți în funcție de numărul de următori pe care îl au. În urma unei analize, am reușit să aflăm cât câștigă vedetele Instagramului din Republica Moldova.

Multe branduri din Republica Moldova, câr și de peste hotare apelează la influenceri pentru a-și promova produsele și serviciile,

După cum știi bine, influencerii sunt plătiți atât pentru postări cât și pentru story de către clienții care vor publicitate.

De exemplu, prețul pentru o postare începe de la 100 de euro, pentru influencerii mai puțin cunoscuți și pot ajunge până la 1.000 de euro, cum ar fi cazul lui Emilian Crețu, care are peste jumătate de milion de următori pe Instagram. În mediu, prețurile sunt de 250-300 de euro pentru o postare.

De asemenea, pentru postări se percep taxe separate, ceea ce înseamnă și mai mult venit pentru influencer.

Așadar, influencerii de la noi își fac averi pe câștigurile obținute din activitatea de pe Instagram, sau cel puțin își permit un trai decent.

După cum ai observat și tu, zona de influencer marketing se dezvoltă tot mai mult în ultima perioadă și statisticile arată că va continua să crească masiv. Nu în zadar, îi auzi pe unii copii spunând: Vreau să devin influencer.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău