Insula europeană cu peste 200 de plaje. Un rai al relaxării, deschis și iarna

24 Iul. 2023, 05:06
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Iul. 2023, 05:06 // Actual //  bani.md

Pe o insulă din Europa, te poți bucura de peste 200 de plaje spectaculoase. Ceea ce este și mai atrăgător, un sejur de 7 zile nu depășește 400 de euro, iar condițiile oferite sunt pe placul tuturor.

Pe minunata insulă Corsica, situată în Marea Mediterană, vei găsi peste 200 de plaje ce te vor încânta. Aici poți experimenta o îmbinare fascinantă de cultură franceză și italiană, ceea ce conferă destinației un farmec aparte.

Corsica, o destinație de vacanță ideală și iarna

Insula Corsica din Europa oferă oportunitatea de a fi explorată atât în timpul verii, cât și în timpul iernii. Vremea plăcută și însorită, cu temperaturi calde, face din această destinație o alegere populară pentru mulți turiști.

În perioada mai și septembrie, insula are de obicei temperaturi maxime de aproximativ 30°C, oferind condiții ideale pentru a te bucura de plajă și de activități în aer liber. În schimb, iarna, temperatura medie scade la aproximativ 12°C, ceea ce atrage un număr mai mic de vizitatori, dar oferă totuși o atmosferă plăcută pentru cei care preferă să evite aglomerația sezonului de vârf.

Aici, posibilitățile de explorare și distracție sunt nelimitate. Ai ocazia să vizitezi o mulțime de locuri interesante și să te bucuri de numeroase activități, având la dispoziție cele peste 200 de plaje întinse pe cei 620 de kilometri de coastă.

Printre cele mai populare plaje se numără Santa Giulia Beach, Palombaggia Beach și Saleccia Beach, care te vor încânta cu nisip fin și ape cristaline. Iubitorii de natură vor fi de-a dreptul captivați de frumoasele orașe Bonifacio și Calvi, cu peisaje deosebite și atmosferă autentică.

Pentru o experiență memorabilă, nu trebuie să ratezi Rezervația Naturală Scandola, un sit înscris în patrimoniul UNESCO, unde te vei încânta cu peisaje sălbatice și spectaculoase.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele

În funcție de preferințe, poți găsi un sejur de 7 nopți la un preț mai accesibil, începând de la 2.000 de lei, adică aproximativ 400 de euro.

Tarifele pentru o vacanță pe malul mării variază în funcție de locație și facilități. Există opțiuni începând de la 1.600 de lei și pot ajunge până la 2.200 de lei, în funcție de locul pe care îl alegi.

În plus, sunt disponibile și camere la prețuri mai accesibile, chiar de 200 de lei pe noapte. Astfel, poți găsi o gamă variată de opțiuni pentru un loc de vis la malul mării, adecvat bugetului și preferințelor tale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău