iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar

05 Iun. 2024, 10:18
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
05 Iun. 2024, 10:18 // Slider //  bani.md

Compania iute Moldova împlinește 16 ani de activitate, perioadă în care a evoluat remarcabil de la un furnizor de credite de consum la un participant important în sectorul financiar al Republicii Moldova. Fondată în 2008, iute Moldova a avansat continuu, iar recent și-a extins aria de servicii printr-un rebranding calitativ pentru a le oferi clienților săi o experiență financiară mai completă, inclusiv prin facilitarea protecției lor financiare în caz de accidente. Astfel, iute Moldova a evoluat într-o companie fintech specializată nu doar în oferirea rapidă de credite, ci și în finanțarea consumatorilor prin diverse servicii de plată și produse de asigurare.

Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova, subliniază că aniversarea de 16 ani a companiei pe care o conduce reprezintă mult mai mult decât o simplă celebrare a succesului.

„Aniversarea iute Moldova este o reafirmare a angajamentului nostru de a sprijini comunitatea. Pe măsură ce compania continuă să crească și să se dezvolte, noi rămânem fideli misiunii de a oferi soluții financiare accesibile și de a contribui pozitiv la îmbunătățirea calității vieții clienților noștri. Vom continua să investim în digitalizare și în sisteme de management al riscurilor, astfel încât să fim și mai eficienți, și mai rapizi pentru a satisface pe deplin solicitările clienților noștri, cărora le mulțumim pentru încredere și loialitate. Suntem aici pentru a-i sprijini și a construi împreună un viitor financiar mai sigur și mai prosper” – spune Sergiu Sobuleac.

Pe lângă dezvoltarea continuă a serviciilor financiare, iute Moldova este foarte implicată și în comunitate, susținând diverse inițiative și proiecte sociale. Compania a investit mult în educația financiară, ajutând tinerii să înțeleagă mai bine cum să-și gestioneze banii. „Generația Inteligenței Financiare” a devenit un brand cunoscut pe rețelele sociale, iar filmulețele video digitalizate și traduse în limbajul mimico-gestual cu sprijinul financiar al iute Moldova au avut și continuă să aibă impact puternic asupra accesului facil la noțiuni financiare elementare. De asemenea, iute Moldova sprijină activitățile sportive, promovând un stil de viață sănătos, prietenos cu mediul și activ în rândul tinerilor. Chiar în timpul estival apropiat, compania va fi partener general al organizatorilor câtorva maratoane naționale care se vor desfășura în zone pitorești din Republica Moldova. 

Cu prilejul aniversării, cei doi fondatori ai iute Group Tarmo Sild și Allar Niinepuu, transmit în mesajul lor că le doresc tuturor celor din echipa iute Moldova entuziasm continuu și impuls spre creștere.

„Suntem mândri că iute a început în Moldova și da, este posibil să creezi „de la zero” în Moldova! Dacă au și fost câteva eșecuri atunci acestea ne-au învățat câte ceva și datorită lor am progresat. Întotdeauna există o oportunitate care este prezentă acum și aici!”

Cofondatorii le mulțumesc tuturor celor din Moldova care au participat la construirea iute din 2008, contribuind la creșterea durabilă a companiei și le doresc mult elan și dezvoltare continuă. 

De asemenea, aniversarea a 16-a este o oportunitate de a reflecta asupra impactului pe care iute Moldova l-a avut asupra proceselor financiare și a comunității în general, precum și de a elabora o viziune amplă asupra activității ulterioare. Tarmo Sild, CEO iute Group, menționează că în toți acești ani activitatea companiei în Moldova a fost extrem de creativă și își amintește cum în 2008 „anume dicționarul din Moldova a oferit un nume de brand potrivit, care s-a remarcat și a exprimat ceea ce doream să fim”.

„Primele trei membre ale echipei din Moldova – Irina, Ludmila și Victoria – au călătorit la Tallinn și apoi la Helsinki pentru a obține calificare în domeniul împrumuturilor digitale într-o companie finlandeză. Am găsit un sediu pe strada Ismail care a activat în permanentă conexiune cu echipa din Tallin. Compania iute a devenit internațională și dinamică încă din prima zi. De atunci am păstrat numele și conceptul de credit digital. De asemenea, am păstrat entuziasmul și dorința de a fi cei mai buni. Restul s-a schimbat: parțial ca rezultat al inovației echipei noastre mereu câștigătoare, parțial ca rezultat al adaptării la circumstanțele în continuă transformare și parțial ca urmare a unor greșeli. Uneori am căzut, dar ne-am ridicat întotdeauna. Creșterea noastră a fost impulsionată de mult entuziasm, dar și dificultăți – ambele motoare puternice”, spune Tarmo Sild.

Despre iute Moldova: Compania iute Moldova este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic. 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:08 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul anchetei penale „INTERPOL”, Procuratura Anticorupție, cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a ridicat două automobile cu o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane MDL. Aceste bunuri reprezintă o parte din mita plătită în schema de corupție pentru blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL, fiind considerate bunuri infracționale. În total, au fost aplicate măsuri de sechestru în valoare de peste 11,7 milioane MDL pe teritoriul Republicii Moldova.

Investigația face parte dintr-o colaborare internațională între Republica Moldova și Franța, demarată în aprilie 2024, vizând o presupusă schemă de corupție prin care funcționari publici din mai multe țări primeau mită pentru a facilita blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL în cazul infractorilor internaționali aflați în căutare. La nivel național, ancheta a fost sprijinită de ofițerii și procurorii francezi, precum și de Biroul Federal de Investigații al SUA.

În cadrul investigațiilor din iunie 2024, au avut loc percheziții multiple în Republica Moldova, iar procurorii au analizat documente și materiale ridicate cu sprijinul Centrului Național Anticorupție și al Inspectoratului Național de Investigații. Au fost audiate zeci de persoane, unele dintre ele fiind reținute și arestate preventiv.

Potrivit probelor adunate până în prezent, un grup criminal organizat ar fi pus la cale o schemă de corupție în care avocați și foști funcționari publici moldoveni, cu implicarea unei companii din Emiratele Arabe Unite, depuneau cereri false la INTERPOL, solicitând blocarea Notificărilor Roșii pe motiv că persoanele în cauză aveau statut de solicitanți de azil în Republica Moldova. Aceștia au obținut astfel o favoare ilegală, iar funcționari publici din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) au inițiat procedura de azil în mod ilegal, fără ca persoanele implicate să fie fizic prezente în țară.

În paralel, Procuratura Anticorupție a desfășurat investigații financiare prin Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, identificând fluxuri financiare suspecte și bunuri infracționale care urmează a fi confiscate. Printre bunurile sechestrate se numără proprietăți imobiliare și vehicule de lux, dar și conturi bancare și mijloace bănești.

Printre bunurile confiscate se numără:

  • Casă de locuit și teren pentru construcții în Chișinău, în valoare de aproximativ 3,45 milioane MDL
  • Cota-parte din apartamente și case în Chișinău și Vadul lui Vodă, cu valori de aproximativ 2,04 milioane și 3,26 milioane MDL
  • Mașini de lux, inclusiv Toyota Camry, Range Rover, și Mercedes GLC
  • Conturi bancare și mijloace bănești în valoare de aproximativ 41.449 EUR și 600 USD

Ancheta continuă, iar Procuratura Anticorupție colaborează cu autoritățile din diverse jurisdicții pentru a descuraja activitățile infracționale care afectează investigațiile internaționale. De asemenea, în urma acestei anchete, INTERPOL a deblocat Notificările Roșii pentru persoanele implicate în această schemă, oprind astfel utilizarea acesteia de către fugarii internaționali.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău