Klitschko l-a dat de gol pe Putin. Ce le spune primarul din Kiev soldaților ruși

13 Oct. 2022, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

După noile atacuri ale lui Putin, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a explicat în ce condiții este Ucraina dispusă să negocieze cu Rusia. Acesta le-a cerut tuturor soldaților ruși să părăsească țara de urgență.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, consideră că Putin vrea să lase în frig și întuneric Ucraina. El l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de negocid și a declarat că a întrecut limita. „Nu e un război, e un genocid împotriva populației ucrainene. Putin vrea Ucraina, dar fără cetățenii ucraineni! Toată lumea trebuie să înțeleagă asta! Iar acum distruge centralele din Ucraina. Asta înseamnă că își dorește ca oamenii să înghețe de frig”, a spus primarul Kievului.

Acesta nu crede în amenințările lui Putin cu arma nucleară, fiind un real pericol și pentru Rusia. „Dacă Putin ar folosi o armă nucleară, ar fi dramatic nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Rusia şi pentru întreaga lume. De aceea, din punctul meu de vedere, e doar un bluf”, a estimat Klitschko .

Ucraina este dispusă să negocieze

Cu toate astea, Vitali Klitschko a declarat că Putin nu a renunțat la Kiev și că va face orice pentru a pune mâna pe un oraș atât de important. „Kievul a fost şi încă este ținta armatei ruse. De aceea avem nevoie de sisteme anti-rachetă, pentru siguranța cetățenilor noștri. Sistemele anti-rachetă sunt foarte importante pentru Ucraina, vă rugăm să ne ajutați!”, a declarat el, reiterând apelurile similare ale președintelui Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului a mai declarat că Vladimir Putin „a pierdut deja războiul” și că Ucraina este dispusă să negocieze, dar cu mai multe condiții. Soldații ruși trebuie să părăsească țara și să nu se mai întoarcă niciodată.

„Suntem deschiși să negociem, să vorbim de compromis, să vorbim cu Rusia, însă doar când până și ultimul soldat rus va părăsi Ucraina! Suntem gata să vorbim, dar vă rugăm, părăsiți teritoriile noastre!”, a concluzionat el, potrivit CNN.

Și liderii din Uniunea Europeană au anunțat că sunt împotriva atacurilor lui Putin și l-au acuzat de crime de război. „Aceasta este o nouă escaladare şi este absolut inacceptabilă”, a denunţat Peter Stano.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău