Klitschko l-a dat de gol pe Putin. Ce le spune primarul din Kiev soldaților ruși

13 Oct. 2022, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

După noile atacuri ale lui Putin, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a explicat în ce condiții este Ucraina dispusă să negocieze cu Rusia. Acesta le-a cerut tuturor soldaților ruși să părăsească țara de urgență.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, consideră că Putin vrea să lase în frig și întuneric Ucraina. El l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de negocid și a declarat că a întrecut limita. „Nu e un război, e un genocid împotriva populației ucrainene. Putin vrea Ucraina, dar fără cetățenii ucraineni! Toată lumea trebuie să înțeleagă asta! Iar acum distruge centralele din Ucraina. Asta înseamnă că își dorește ca oamenii să înghețe de frig”, a spus primarul Kievului.

Acesta nu crede în amenințările lui Putin cu arma nucleară, fiind un real pericol și pentru Rusia. „Dacă Putin ar folosi o armă nucleară, ar fi dramatic nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Rusia şi pentru întreaga lume. De aceea, din punctul meu de vedere, e doar un bluf”, a estimat Klitschko .

Ucraina este dispusă să negocieze

Cu toate astea, Vitali Klitschko a declarat că Putin nu a renunțat la Kiev și că va face orice pentru a pune mâna pe un oraș atât de important. „Kievul a fost şi încă este ținta armatei ruse. De aceea avem nevoie de sisteme anti-rachetă, pentru siguranța cetățenilor noștri. Sistemele anti-rachetă sunt foarte importante pentru Ucraina, vă rugăm să ne ajutați!”, a declarat el, reiterând apelurile similare ale președintelui Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului a mai declarat că Vladimir Putin „a pierdut deja războiul” și că Ucraina este dispusă să negocieze, dar cu mai multe condiții. Soldații ruși trebuie să părăsească țara și să nu se mai întoarcă niciodată.

„Suntem deschiși să negociem, să vorbim de compromis, să vorbim cu Rusia, însă doar când până și ultimul soldat rus va părăsi Ucraina! Suntem gata să vorbim, dar vă rugăm, părăsiți teritoriile noastre!”, a concluzionat el, potrivit CNN.

Și liderii din Uniunea Europeană au anunțat că sunt împotriva atacurilor lui Putin și l-au acuzat de crime de război. „Aceasta este o nouă escaladare şi este absolut inacceptabilă”, a denunţat Peter Stano.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău