Klitschko l-a dat de gol pe Putin. Ce le spune primarul din Kiev soldaților ruși

13 Oct. 2022, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2022, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

După noile atacuri ale lui Putin, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a explicat în ce condiții este Ucraina dispusă să negocieze cu Rusia. Acesta le-a cerut tuturor soldaților ruși să părăsească țara de urgență.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, consideră că Putin vrea să lase în frig și întuneric Ucraina. El l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de negocid și a declarat că a întrecut limita. „Nu e un război, e un genocid împotriva populației ucrainene. Putin vrea Ucraina, dar fără cetățenii ucraineni! Toată lumea trebuie să înțeleagă asta! Iar acum distruge centralele din Ucraina. Asta înseamnă că își dorește ca oamenii să înghețe de frig”, a spus primarul Kievului.

Acesta nu crede în amenințările lui Putin cu arma nucleară, fiind un real pericol și pentru Rusia. „Dacă Putin ar folosi o armă nucleară, ar fi dramatic nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Rusia şi pentru întreaga lume. De aceea, din punctul meu de vedere, e doar un bluf”, a estimat Klitschko .

Ucraina este dispusă să negocieze

Cu toate astea, Vitali Klitschko a declarat că Putin nu a renunțat la Kiev și că va face orice pentru a pune mâna pe un oraș atât de important. „Kievul a fost şi încă este ținta armatei ruse. De aceea avem nevoie de sisteme anti-rachetă, pentru siguranța cetățenilor noștri. Sistemele anti-rachetă sunt foarte importante pentru Ucraina, vă rugăm să ne ajutați!”, a declarat el, reiterând apelurile similare ale președintelui Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului a mai declarat că Vladimir Putin „a pierdut deja războiul” și că Ucraina este dispusă să negocieze, dar cu mai multe condiții. Soldații ruși trebuie să părăsească țara și să nu se mai întoarcă niciodată.

„Suntem deschiși să negociem, să vorbim de compromis, să vorbim cu Rusia, însă doar când până și ultimul soldat rus va părăsi Ucraina! Suntem gata să vorbim, dar vă rugăm, părăsiți teritoriile noastre!”, a concluzionat el, potrivit CNN.

Și liderii din Uniunea Europeană au anunțat că sunt împotriva atacurilor lui Putin și l-au acuzat de crime de război. „Aceasta este o nouă escaladare şi este absolut inacceptabilă”, a denunţat Peter Stano.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău