Drama din India: Covid-19 a lăsat orfani mii de copii, iar acum sunt traficați. „7.000 de dolari pentru unul”

01 Iun. 2021, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Iun. 2021, 09:20 // Actual //  MD Bani

După valul de Covid care a îndoliat India, țara se confruntă cu o nouă dramă, cea a copiilor rămași orfani după ce părinții le-au murit din cauza virusului. Rețelele sociale au fost invadate de apeluri pentru adoptarea acestor copii, fenomen care ridică tot mai acut problema traficului de minori.

Covid-19 a devastat familiile din India și a lăsat orfani mulți copii. Smirti Irani, ministrul pentru bunăstarea copilului, a scris recent pe Twitter că cel puțin 577 copii și-au pierdut ambii părinți din cauza pandemiei, în perioada 1 aprilie – 25 mai. Experții spun însă că acest număr este mult subestimat, scrie BBC.

„În viața mea nu am auzit niciodată de atât de mulți oameni care să moară într-un interval de timp atât de mic – trebuie să fi lăsat în urmă atât de mulți copii care au vârsta sub 18 ani. Este o urgență națională în acest sens”, a spus Anurag Kundu.

În cel mai populat stat din India, Uttar Pradesh, au fost identificați peste 1.000 de copii rămași orfani după ce părinții le-au murit din cauza pandemiei, a declarat dr. Preeti Verma, membru al comisiei de bunăstare a copilului. Ca și în cazul situației la nivel național, cifra reală este probabil mult mai mare, a precizat Preeti Verma, context în care se încearcă identificarea tuturor celor aflați în asemenea situații.

Guvernul încearcă să găsească soluții pentru îngrijirea a mii de copii orfani, dar experții spun că este nevoie de mult mai mult, deoarece riscul ca acești minori să crească fără o familie în jurul lor este imens

În acest context, autoritățile indiene se confruntă și cu traficul de minori. Pe rețelele de socializare sunt invadate de postări în care se afac apeluri pentru adoptarea minorilor rămași orfani din cauza pandemiei.

Președintele Comisiei Delhi pentru Protecția Drepturilor Copilului a relatat faptul că echipa lui a verificat un astfel de anunț de pe Facebook.

„Unul dintre membrii personalului meu a sunat la numărul de pe pagina de Facebook și i s-a spus prețul de 7.000 de dolari pentru un copil. Am raportat grupul poliției”, a anunțat Anurag Kundu.

 

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO