Lac glaciar de 12000 de ani, transformat în „cadă jacuzzi” pentru generarea de monede bitcoin

09 Iul. 2021, 18:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 18:43 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Scoasă din uz și apoi cumpărată de un investitor privat, o centrală pe cărbune pusă în slujba generării de monede bitcoin a transformat un lac glaciar aflat la poalele munților într-o veritabilă cadă jacuzii, cu apă numai bună de scăldat, scrie go4it.ro.

Conectată la Seneca Lake, un lac glaciar vechi de 12000 de ani localizat în statul american New York, o fostă centrală electrică pe cărbune reconvertită între timp pentru a funcționa cu gaze naturale deversează atât de multă apă caldă încât a transformat luciul de apă întins pe o suprafață de 173 km² într-un veritabil lac tropical.

Achiziționată de o companie numită Greenidge, centrala electrică bazată pe arderea de combustibili fosili urma să genereze profit prin acoperirea necesarului de energie în rețeaua națională de electricitate,  în perioadele cu vârf de consum. Însă compania care o administrează a decis că aceste perioade de vârf sunt mai degrabă rare, potențialul instalațiilor deținute rămânând neutilizat mare parte din timp. Soluția găsită a fost vânzarea Greenidge către o altă companie privată, Atlas Holdings, specializată în activitatea de minare a monedei Bitcoin.

Încurajată de boom-ul criptomonedelor din ultimul an, Atlas a instalat mii de rig-uri Bitcoin în imediata vecinătate a centralei termoelectrice, generând începând cu luna februarie 2021 peste 1.100  de monede Bitcoin. Compania are planuri să instaleze alte mii computere specializate ASIC Miner, în cele din urmă ocupând 85 MW din capacitatea centralei de 108 MW.

Dacă autoritățile de reglementare din Statele Unite nu restricționează activitatea termocentralei Greenidge, alte 30 de centrale electrice din statul New York ar putea fi conectate la ferme Bitcoin pentru maximizarea profiturilor, punând în pericol obiectivele de reducere a emisiilor de CO².

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală