Lecții pe care le poți învăța de la startuperii deținători de „unicorni”

10 Iul. 2021, 05:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
10 Iul. 2021, 05:40 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Chiar dacă ai deja o afacere sau ești încă la început de cale la sigur ai multe lucruri de învățat de la startuperi. Iată doar câteva lecții.

Identifică problema şi caută o soluție!

Ideile de afaceri excelente încep atunci când o persoană încearcă să rezolve o problemă personală. De exemplu, fondatorii Airbnb, Brian Chesky și Joe Gebbia, au transformat apartamentul lor într-un spațiu de cazare și l-au închiriat pentru a genera venituri. Apoi și-au construit propriul site web și au început afacerea.

Construiește o cultură de companie bazată pe misiune

WeWork este o companie privată, evaluată la 20 miliarde de dolari, care oferă spații de lucru private sau comune în SUA și alte 20 de țări. Prin urmare, companiile mici și mijlocii pot obține cu ușurință un birou în zonele acoperite de WeWork.

Fă mișcări bine chibzuite

Atlassian produce software de afaceri, dar în 2017 compania a achiziționat Trello, care este cunoscută pentru crearea instrumentelor de gestionare a proiectelor. Achiziționarea unui concurent a fost o strategie bine calculată, deoarece Trello a construit un produs mai bun decât Atlassian.

Ambiționează-te să schimbi lumea

O idee extraordinară nu se ivește deodată, dar dacă vei obține sprijin public la fel ca SpaceX, dacă da. Startupul unicornului este evaluat la 31 de miliarde de dolari, iar proiectul de rachete reutilizabil al fondatorului a atras mai multă admirație din partea publicului decât afacerea sa cu mașini electrice.

Înțelege problemele noilor piețe înainte de a te extinde

Uber a schimbat modul în care oamenii de afaceri fac naveta, dar Grab din Singapore pare să îl depășească. Anthony Tan, fondatorul Grab, a introdus plățile electronice în țările care sunt în urmă în ceea ce privește infrastructura financiară, în timp ce Uber s-a luptat de ani de zile încercând să se adapteze în unele părți ale lumii în curs de dezvoltare.

Caută o piață de nișă

Piața de consum este mare și, din această cauză, tinerii antreprenori ambițioși intră fără să se gândească la concurență. De aceea, este recomandat ca un antreprenor să își găsească o nișă cu câțiva clienți, dar cu o concurență redusă. Desktop Metal și Rocket Lab sunt startupuri unicorn care au avut obiective ambițioase și au căutat o piață de nișă pentru ideile lor.

Sursa: Telegram, antreprenor.md.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău