Lupta clanurilor și la ANI? Antoci, învinuită de un șir de ilegalități. Reacție: Sunt orchestrate de 4 funcționari ANI

17 Nov. 2021, 12:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 12:09 // Actual //  Dumitrita Culiuc

După ce în presă a apărut o scrisoare anonimă prin care președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, prin intermediul căreia o acuză de o serie de ilegalități pe care le-ar fi comis în procesul de gestionare a banilor instituției, ANI a venit cu o reacție prin care încearcă să combată cele invocate în scrisoarea adresată mass mediei, scrie Realitatea.md.

ANI precizează că aceste informații prezentate în scrisoare au fost făcute publice încă anul trecut și ar fi orchestrate din exterior, prin intermediul a patru funcționari ai Autorității, care se arată nemulțumiți de avântul pe care și l-a luat ANI prin examinarea unor dosare importanță publică.

„Aceste acuzații au apărut încă de anul trecut în presă. Nu-i nimic nou. Sunt orchestrate din exterior, prin intermediul a patru funcționari ai ANI, care sunt deranjați de faptul că instituția a devenit vocala în baza dosarelor cu care ieșim în public. Ele sunt special orientate sa intimideze pe șefa acestei instituții. Informațiile respective deja au fost anchetate de toate organele competente, Curtea de Conturi, Procuratura Anticorupție și AST, iar președinta ANI a colaborat cu aceste instituții, care nu au depistat nimic. Ei au și decizii oficiale pe acest caz”, se arată în reacția ANI.

Totodată, Autoritatea afirmă că, este curios faptul că se continuă aceste acțiuni de denigrare, care nu au la bază nicio probă, fiind nefondate.

„Președinta ANI va iniția acțiuni penale pentru fals în declarații și acțiuni de denigrare a imaginii instituției și a imaginii personale”, se mai precizează în reacția ANI.

Precizăm că, în presă a apărut o scrisoare anonimă prin care informează că, președinta ANI Rodica Antoci ar fi încheiat contracte ilegale din bani publici în valoare de circa un milion de lei. Aici ar fi inclus și reparația capitală a mașinii personale accidentate de soțul Rodicăi Antoci, cheltuieli nejustificate la prețuri duble în procesul reparației sediului ANI, procurări de mobilă în alte scopuri decât cele prevăzute, încălcări în repartizarea controalelor și favorizarea angajaților care se supun ordinelor președintei ANI, fără ai reproșa ceva.

Mai multe detalii despre acuzațiile care îi sunt aduse președintei ANI găsiți în scrisoarea de mai jos.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri mari în oraşe importante ca Liov şi Kiev, din cauza războiului din Ucraina, anunţă Aleph News.

Războiul din Rusia face ravagii şi în domeniul imobiliar. Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri imense în oraşe importante ca Liov şi Kiev. Preţurile au scăzut dramatic în Kiev, capitala Ucrainei, oamenii temându-se să mai investească bani în apartamente sau în chirii. Dovada: un apartament din Kiev, într-o zonă de lux, se închiriază cu 240 de euro pe lună.

Situaţia este asemănătoare în Liov şi în alte oraşe din vestul Ucrainei, unde salariile sunt mai apropiate de Europa, într-o ţară unde pensia este în medie 70 de euro, iar salariul minim nu trece de 190 de euro.

După eliberarea zonei Kiev de ocupanţii ruşi, unii locuitori au revenit, însă nu este loc de afaceri imobiliare. Vânzările de apartamente s-au blocat din cauza războiului, iar chiriile s-au prăbuşit.

Vitaliy Demchenko, agent imobiliar în Kiev, ajută zece persoane să-şi închirieze casele, însă a primit un singur telefon din partea unui potenţial chiriaş. Preţurile mult mai mici nu atrag pe nimeni, din cauza războiului.

Zone bune ale Kievului, unde chiria era aproape 300 de euro pe lună, nu mai sunt atractive pentru oameni nici măcar pentru 180 de euro pe lună.

„Nimeni nu vrea să închirieze un apartament chiar şi la astfel de preţuri”, a explicat Demchenko. În trei luni, valoarea apartamentelor şi a chiriilor a scăzut cu peste 30%.

În Liov, deşi oraşul pare ferit de război, situaţia este la fel de proastă. După invazia rusă a Ucrainei, piaţa imobiliară din Liov a „explodat” din cauza locuitorilor din Kiev şi alte zone ale Ucrainei care fugeau de război şi erau dispuşi să plătească oricât pentru o chirie. În acel moment, chiria în Liov pentru un apartament cu o singură cameră sărea de 950 de euro pe lună. Bucuria nu a ţinut mult, după eliberarea zonei Kiev, pentru că oamenii s-au întors acasă, iar acum apartamentele în Liov se închiriază cu aproximativ 250 de euro pe lună.

Agentul imobiliar Ruslana Artim spune că piaţa imobiliară s-a prăbuşit deja cu 30-40%.

O situaţie similară se observă şi în alte oraşe din vestul Ucrainei. Potrivit agenţiilor imobiliare, în Ivano-Frankivsk un apartament cu două camere se poate închiria cu 280 de euro pe lună. În Kalush, la 30 de kilometri de Frankivsk, un apartament cu un dormitor poate fi închiriat mult mai ieftin, pentru 90 de euro, în timp ce un apartament cu două dormitoare, pentru 190 de euro pe lună.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău